Bőközi Mini

Évek óta keresek egy olyan füstöltáru-lelőhelyet, ahol az ár-érték arány rendben van, a termékek minősége állandó és az ízek megfelelnek az ízlésemnek. Nem egyszerű dolog ez, párszor végigkóstoltam már a termelői piacokat, a vásárcsarnok kínálatát, húsboltokat – és sajnos valami mindig hiányzik. Pedig teljesen alapvető dolgokról beszélek: kolbászról, sonkáról, ún. kolozsvári szalonnáról, szalámiról. A mezőny összességében kiábrándító. Volt már pár jó versenyző is, de hosszabb távon rendre azok is elvéreztek az említett szempontok valamelyikén. A Bőközi Legendás termékei sem most jöttek először szembe, és eddig különösebb hiba nélkül teljesítettek. És mivel tavasszal boltot is nyitottak a belvárosban, reméltem, hogy a kapcsolatunkat sikerül szorosabbra fűzni.

Nagyon hasonló profilú üzletek voltak már Pécsen (például a Jovánczai Hétpecsétes a Hunyadi utcában), egyik sem bírta sokáig, ami azért lehet, mert önmagában a füstöltáru-kínálat nem valószínű, hogy elvisz egy boltot. A Bőközi Minibe talán ezért is vettek be más termelőtől, szociális szövetkezettől mézet, tésztát, savanyúságot, lekvárt, így meg már tényleg kisboltról beszélhetünk. Azért belépve a fő profil rögtön látszik. A pult fölötti kolbászon, szalonnán túl pedig vákuumcsomagolva találunk friss húsokat, sütni való kolbászt, de üveges töpörtyűkrémet is.

Árban, főleg a minőséggel együtt nézve, abszolút versenyképes minden még szeletelve és csomagolva is. Nem gyorspácolt bacon ez, így a 4000 Ft/kg feletti ár is simán érthető. Csak a felhasznált csomagólóanyag mennyisége tűnik irdatlan pazarlásnak, így inkább termékmintának nézem a 10 dekás csomagokat és akkor nem annyira felháborító. Próbaképpen egy sütnivaló kolbászt is vettem. Vastagsága közepes – valahol a grillkolbász és az átlagos hurka között van. A 25%-os zsírtartalom az én ízlésemnek kicsit sok, de tudom, hogy az ilyesmire van igény. A fűszerezés nem rossz, de a használt paprika már egy kicsit fáradt volt. Viszont összességében így is simán az ajánlott kategóriába kerül. Venném bármikor. De nem ezért leszek rendszeres vásárló, hanem a füstöltáruk miatt, amik viszont maradéktalanul teljesítik az elvárásaimat. Legalábbis egyelőre.

Bőközi Mini | Pécs, Mátyás király u. 1.

Fotó: Bőközi Mini Facebook-oldala

A cikk előszőr ebben a hírlevélben jelent meg:

Benyújtott számlák, iskolafront, szalonnaküldetés – itt a mecseki müzli -2. száma
Ez itt a mecseki müzli hírlevél, ami minden csütörtök reggel érkezik. Ha valaki továbbította neked, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy mi is ez. És fel is iratkozhatsz. #aszerk.Az elmúlt pár napban nyilvános tesztfázisba jutott a hírlevél, mivel olyanok is feliratkoztak, aki…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Szuper! Most nézd meg az e-mailjeidet (ha kell, akkor a spam mappát is), és a kattints a megerősítő linkre. Ezután pedig add hozzá a feladót a névjegyzékedhez, hogy biztosan ne kerüljön a levélszemétbe a következő hírlevél.

Hmmm, valami nem okés. Próbáld újra.