Stefano Pizza

Egyáltalán nem lehetetlen vállalható pizzát találni Pécsen. Ez a tételmondat 10 éve még nem így nézett ki, inkább az ellentéte volt igaz. Ott sajnos nem tartunk, hogy mindig mindenhol minden hibátlan legyen ebben a szegmensben (sem), de azért nagy biztonsággal ajánlható helyek vannak. És most van egy újabb.

Néhány hónapja nyitott meg a Stefano, aminek az üzemeltetője nem titkolja, hogy az elmúlt évtizedekben (!) az Elefántos Pizzériában küzdött a kemence hőségével. Van, akinek ez jó pedigré, de én úgy próbáltam, hogy erről egyáltalán nem tudtam, így előítéleteim sem voltak. Az biztos, hogy ez egy merőben más profil, nem étterem, hanem egy„pizzaszeletes" (+ salátás) hely. De a jobb fajtából.

A kerek, vékony – nevezzük mondjuk nápolyi stílusra emlékeztető – pizzákból a szelet (vagyis egy negyed) 350 Ft, míg a kicsit rómais, szögletes szeletek 500 Ft-ért vihetők, vagy fogyaszthatók helyben. A tészták tényleg jók, hozzák azt, amit ígérnek. Vagyis az előbbinél a tészta vékony, roppanós, az íze markáns, míg utóbbi egyértelműen laktatóbb. A feltétek is teljesen vállalhatóak, alapból nem prémium minőség, de a négysajtosra biztosan nem a tömlős kempingsajtból nyomnak. Láttam már olyat is. A paradicsomszósz a kevésbé fűszerezett vonal, amivel nekem semmi bajom nincs, de elfogadó vagyok, azt is megértem, ha valaki hiányolja belőle a szárított bazsalikomot.

A trükkös része a kiszállítás, ami jelenleg csak Wolton keresztül működik, és rögtön megdobja az árakat. Viszont legalább előre lehet időzíteni a rendelést, és így hozzám elég pontosan és forrón érkeztek a pizzák.

Stefano Pizza | Pécs, Rókus utca 3.

Az írás először ebben a hírlevélben jelent meg:

hestegveriförsztbéta – itt a mecseki müzli -5. száma
#szerk. Elkészült a mecseki müzli motorja, karosszériája. Kereke is van, és remélhetőleg azt is sikerült jól eltervezni, hogy később majd magának termelje az üzemanyagát. Ez, a tőlem is teljesen távol álló, bevezető autós képzavar senkit ne zavarjon. Értékelni sem önmagában kell, hogy ez az egész mű…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Szuper! Most nézd meg az e-mailjeidet (ha kell, akkor a spam mappát is), és a kattints a megerősítő linkre. Ezután pedig add hozzá a feladót a névjegyzékedhez, hogy biztosan ne kerüljön a levélszemétbe a következő hírlevél.

Hmmm, valami nem okés. Próbáld újra.