Utópia Pékség és Pizzéria

Nem lesz pizzatesztelős sorozat, de úgy alakult, hogy pont ezért kell megint dicsérni egy helyet. Ráadásul, elsősorban a műfaj (jó pizza) halálát jelentő versenyszámban, ami a házhozszállítás. Kellett(?) egy pandémia – meg az időpontra rendelés lehetősége –, hogy ezen a téren löketet kapjon a pécsi kínálat, és ezt a jó hullámot jól lovagolja meg az Utópia is.

A nyár közepén nyitottak a Surányi úton, ami nekem sehogyse esik soha útba, de a házhozszállítás bevált. Mivel a négysajtos (ami Wolton 2990 Ft) a kattanásom, elsőre azt is rendeltem tőlük. Meg kenyeret is, mert már a képek is meggyőzőek voltak. A pizza kiváló: jó szerkezetű, roppanós tészta, nagyon okés sajtok. Az extrát a dió jelenti, de az nem adott annyit az élményhez, hogy indokoltnak érezzem a jelenlétét. Az áron persze lehet bosszankodni, de érdemes végignézni a pécsi kínálatot, nem kirívó ez a minőségi pizzák között.

Ha már rendeltem, betettem egy kenyeret is a kosárba. Fehéret, kovászosat (pizzák is kovásszal készülnek), amit 1250 Ft/850-900g áron mérnek. Hát, igen, messze vagyunk a KSH által kikalkulált 398 Ft/kg-os augusztusi ártól, de nem is állagjavítókkal felpumpált cuccról van itt most szó. És tápértékben sem úgy működik a dolog. Bár nem volt hibátlan, kicsit túlment sütéskor, de a kéreg íze és a belső struktúrája nagyon összejött. (És, három nappal később is szívesen ettem belőle.)

Ehhez a cikkhez aztán próbáltam helyben is tesztelni a pizzájukat, de sajnos hétköznap délben még nem volt kellően felfűtve a kemence. Szóval, egy elég ízletes és laktató quiche-sel kárpótoltam magam. És sajnos rábukkantam a hely egy gyengéjére is, ami a kávé. Nem is annyira technikai probléma ez, nekem úgy tűnik, hogy a használt alapanyag bizony ennyit tud.

Utópia Pékség, Kávézó, Pizzéria | Surányi Miklós út 21.


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#2 – Nutellás Pécs | Pride-kutatás | Okosparkolás
Hétről hétre elolvasok mindent, hogy csütörtök reggelre összefoglaljam neked a lényeget. Ha tetszik, akkor továbbítsd annak, aki nem tudja, hogy hol érdemes Bólyban enni. Ha pedig valaki továbbította neked, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy mi is ez. És fel is iratkozhatsz…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Szuper! Most nézd meg az e-mailjeidet (ha kell, akkor a spam mappát is), és a kattints a megerősítő linkre. Ezután pedig add hozzá a feladót a névjegyzékedhez, hogy biztosan ne kerüljön a levélszemétbe a következő hírlevél.

Hmmm, valami nem okés. Próbáld újra.