#27 – Elektromos szezonstart | Politikusnéi korrektúra | Marhapofás kandidátus

#27 – Elektromos szezonstart  | Politikusnéi korrektúra | Marhapofás kandidátus

A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten csak a támogató tagok és az előfizetők kapják a teljes hírlevelet.


#aszerk.

Annyi szar történik manapság – nem kezdem el sorolni, lesz lentebb még bőven –, hogy a szokásosnál is jobban esik elengedni mindent és valami teljesen másra koncentrálni. Na, nekem ez az időtöltés a főzés, amivel kapcsolatban értem már el kisebb-nagyobb sikereket. Sőt, kedvenc, jól bevált, saját fejlesztésű receptjeim is vannak, és van egy szezonhoz illő is. Szóval, az én speciális, medvehagymás receptem következik:

Nagyjából 50-60 dkg mecseki dombok között szedett friss medvehagymát légmentesen bezacskózunk. A hűtőszekrény kevésbé frekventált szegletében felejtjük néhány hétig, és ha már folyósra, barnára rohadt, akkor a zacskón is átsejlő, de azért csak lappangó bűznek köszönhetően hirtelen felfedezzük és egy laza, de határozott mozdulatsorral mindenestül a kukába helyezzük az egészet.

Üdv,
Ervin

Tovább »»

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Petíció indult Pécsen januárban, hogy ismét engedélyezzék az apa és egy dúla egyidejű jelenlétét a vajúdás alatt a klinikán. Aláírásgyűjtés azonban nem csak itt, hanem számos más vidéki és fővárosi intézmény gyakorlata kapcsán elindult, amiről korábban átfogó cikket írtunk. A témában megkérdeztük a pécsi klinikaigazgatót, Kovács Kálmán Andrást, akinek a

By mecseki müzli
Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Nehézkes a pécsi buszok egyébként korszerű helyzetkövető technológiájának használata, az alkalmazás elavult, ezért egy független fejlesztő saját megoldással jött ki. Az elektronikus jegy- és bérletváltás területén nagy előrelépések történtek, de itt is további fejlesztésekre lenne szükség. * Nehezen hozzáférhető, elavult szoftveres megoldásokkal használhatjuk a Tüke Busz járatkövető szolgáltatását a hivatalos felületeken.

By mecseki müzli
Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Aláírásgyűjtés kezdődött januárban, a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának címezve a kérést, ne kelljen választania a szülő nőnek, hogy az apa vagy a dúla legyen jelen szülésénél. Tavaly ősszel az országban több helyen indultak petíciók a helyzet megváltoztatására, ugyanis a koronavírus-járvány óta a nők vajúdásánál nem lehet bent egyidejűleg két

By mecseki müzli