#62 – Városszöveti hídblokád | Hiányos adatok | Ársapkás müzli

#62  – Városszöveti hídblokád | Hiányos adatok | Ársapkás müzli
↓ ↓ ↓ Semmi reklám ↓ ↓ ↓

A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezúttal csak az előfizetők és a támogató tagok kapják a teljes hírlevelet.


#aszerk.

Az elhibázott brüsszeli szankciós politika – amit egyébként teljes mértékben támogatok – negatív hatásainak ellensúlyozására év végéig ársapkát állapítok meg a mecseki müzli hírlevélre. Aztán én is kénytelen leszek reagálni a 20%-os 50%-os inflációra, ami itten van. De akkor már egy reform keretében. A reform alapjai megvannak, de a részletei még alakulnak – és nyitott vagyok a javaslatokra. Ha van ötleted, hogy mitől lenne jobb a mecseki müzli, akkor írd meg válaszlevélben!

Üdv,
Ervin


#nagykötőjel

– SZIGETVÁRI2.0: A Vári Attila ellen indított pótmagánvádas eljárás kedden újabb, igencsak rossz memóriával rendelkező tanúk meghallgatásával folytatódott a Szigetvári Járásbíróságon. Az egyik nem emlékezett, hogy el kellett-e kérnie jelszavakat a rendszergazdától, a másik pedig azt sem tudta már, hogy volt-e jelszavas védelem a céges gépén. Apróságnak nem mondanám ezeket, ahogy a szakértő sem nevezte apróságnak az eltűnt adatvagyont.

Egy előremutató fejlemény is volt a tárgyalás végén. A vád indítványára a Telekom kiadhatja a bíróságnak az e-mail-szerverek naplófájljait, azaz még akár az is kiderülhet, hogy pontosan mikor és honnan törölték PSN Zrt. hivatalos levelezésének jelentős részét. Ha már ilyesmi nem tudott kiderülni a bűncselekmény hiányában lezárt nyomozás során, mert az üres merevlemezeket Vári bevitte a rendőrségre.

– HIÁNYOK: Hoppál Péter a saját Facebook-oldalán adta hírül, hogy pert nyertek „a pécsi baloldali hazugsággyárral szemben". A posztból csak az nem derül ki, hogy pontosan ki ellen nyert pert, és, hogy mi volt a vád. Ezeket e-mailben megkérdeztem a politikustól, de egyelőre nem kaptam választ.

Mindenesetre az ügyet még a parlamenti választási kampányban az RTL robbantotta ki: cikkük szerint Hoppál Péter feleségének szerződése volt a Pécsi Kommunikációs Központtal, azonban az önkormányzati átvilágítások során nem lettek meg a munkavégzéssel kapcsolatos teljesítési igazolások, levelezések.

Mindebből, sőt Hoppál Péter poszjából is úgy tűnik, hogy nem csak a Pécsi Sport Nzrt.-nél tűnhettek el rejtélyes módon mindenféle dokumentumok.

A Pécsi Kommunikációs Központot megkérdeztem, ellenük nem volt per. De az is igaz, hogy a hiányos dokumentáció miatt – a korábbi hírekkel ellentétben – ők sem tettek feljelentést.

– FELMELEGÍTVE: A Momentum két megmaradt városházi képviselője ismét szorosabb együttműködésre lép a városvezető frakciókkal. Az elmúlt hónapok tükrében ez nem túl nagy meglepetés: több közös sajtótájékoztató és együttszavazás mutatta, hogy rendeződött a viszony. Sajgó György és Pokorádi Gábor együttműködési megállapodást írtak alá a frakciókkal, polgármesterrel, de – ahogy fogalmaztak – feltételekkel. A Pécs Jövője szövetségbe nem lépnek be, viszont a „politikai nézeteltéréseket félreteszik az együttműködés érdekében, és teret hagyva az önálló gondolkodásnak”. Pokorádi szerint pedig azért van szükség a szorosabb együttműködésre, hogy hatékonyan tudják a saját körzetüket szolgálni. Ami viszont azért mégiscsak problémás, mert ez azt is jelentheti, hogy a városvezetéshez nem kötődő – két öpés, egy ex-dk-ás, egy ex-jobbikos, egy ex-momentumos – választókerületi képviselők nehezebben tudják a körzetük érdekeit szolgálni.  

– NYOMOZATI: Önkormányzati, illetve önkormányzati intézményi dolgozók ellen indított nyomozást a kaposvári ügyészség a pécsi városvezetés rövid közleménye szerint. Gyakorlatilag ezzel legalább részben megerősítették a Fidesz-közeli Pécs Aktuál nem sokkal korábban megjelent értesüléseit. Az ügyről több konkrétumot nem árult el a városháza, mivel „a vonatkozó törvény értelmében a nyomozás lezárásáig” további információt nem adnak ki. Azonban momentumosokkal közös szerdai sajtótájékoztatón Péterffy Attila újságírói kérdésre annyit elárult még, hogy nem köztisztviselőkről van szó, hanem egy közalkalmazottról, és egy olyan személyről, akinek korábban megbízási szerződése volt az önkormányzattal. Róluk kérd adatokat a ügyészség.

🤷🏻‍♂️
Ha valóban jók a fideszes Pécs Aktuál értesülései, akkor rendkívül kínos botrány van kialakulóban. Ugyanis, az új városvezetésnek pont az volt az egyik célkitűzése, hogy átláthatóbb és igazságosabb rendszert teremtsenek a szociális bérlakások kiutalására, az önkormányzati lakásvagyon kezelésére.

Tovább »»

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Az ellenzéki tárgyalások megkezdődtek, a jelenlegi városvezető Péterffy Attila újrázni szeretne, de a korábbi szövetségesek közül többeket pótolni kell. A Fidesz jelöltválasztását közvéleménykutatás segítheti. A 2024-es önkormányzati választáson Pécsen egyelőre egy polgármesterjelölt indulása biztos. A város ellenzéki vezetője, Péterffy Attila határozottan újrázni szeretne. A hírt a pártoktól független polgármester Kunhalmi

By Ervin Gűth
A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A kortárs művészet és a közízlés viszonya sose volt felhőtlen. Nyilván a szembeállítás is tévút, de a feszült viszonynál van rosszabb is. A közömbösség. Az érdeklődés, a nyitottság hiánya. De lássuk be, a kortárs művészetekkel, művészekkel általában tényleg nem könnyű, ezért is hiánypótló a Zsolnay-negyed Kortárs Junior néven futó sorozata.

By Ervin Gűth