#99 – Nyaraló számok | Ülő bizottságok | Keresett gyakornok

#99 – Nyaraló számok | Ülő bizottságok | Keresett gyakornok
Szenvedélyem a tipográfia. 

A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezúttal csak az előfizetők kapják a teljes hírlevelet.


#aszerk.

Ez még mindig egy kevésbé tartalmas, nyári szám. Sőt, jövő héten teljesen nyaralok, átadom magam a balatoni drága nihilnek és egyáltalán nem lesz Mecseki Müzli. Viszont, kitartás! Reményeim szerint, a jubileumi 100. szám már remek gépházhírekkel és a megszokott terjedelemben tér vissza!

Üdv,
Ervin

Ui.: Legalább 6 hónapos időtartamra (fizetett) gyakornokot keresek. Ha tudtok valakit, akit érdekelhet egy ilyen lehetőség, akkor osszátok meg vele ezt a linket: mecsekimuzli.com/gyakornok2023


#nagykötőjel

– KÖZBIZ: A nyári szünet alatt a közgyűlés helyett sok döntést átruházott hatáskörben az illetékes bizottságok hoznak meg. Ezek többnyire technikai jellegűek, de akadnak érdekesebb előterjesztések is:

  • Másodszorra sem sikerült bérlőt találni a megújuló néprajzi múzeum (Széchenyi tér 12.) vendéglátó egységébe, így az eredetileg tervezett nettó 620 ezer Ft/hó helyett, már havi 465 ezer Ft bérleti díjról indul majd a következő licit.
  • A városi fenntartásban lévő oktatási-nevelési intézményekben a közétkeztetést a Hungast Mecsek Kft. végzi, és a szerződés értelmében a konyhák felújítása, karbantartása a szolgáltató feladata. Azonban vannak olyan óvodai és iskolai konyhák, problémák (elromlott étellift, fűtési rendszer meghibásodás), amikre ez a szerződés nem terjed ki. Ezek megoldása önkormányzati feladat, amikre 44,7 millió forintot kell átcsoportosítani.
  • Egészen elképesztő, de 2020 őszén készült el egy 1,5 MW összteljesítményű napelempark a Füzes-dűlőben, amit az elmúlt 3 évben nem sikerült hasznosítani. Még csak próbaüzem sem volt. Az ok: pályázati megkötések, változó szabályozás. Ezek áthidalására csak idén született egy megfejtés, mely szerint a termelt energia egy részét piaci alapon, kereskedő bevonásával értékesítené a város. Azonban a meghirdetett pályázatra senki sem jelentkezett, így újra kiírják.