Felhasználási és általános szerződési feltételek

Felhasználási és általános szerződési feltételek
Photo by Scott Graham / Unsplash

Szerződés tárgya

Jelen Felhasználási és Általános Szerződési Feltételek (Szerződés) Gűth Ervin (továbbiakban Üzemeltető, Szolgáltató székhely: Magyarország 7624 Pécs, Tiborc u. 28/2. – Nyilvántartási szám: 37451285, Adószám: 66672946122, EU adószám HU66672946, E-mail-cím: info@mecsekimuzli.com) által üzemeltetett, mecsekimuzli.com elérésű weboldala és a mecseki müzli hírlevél (továbbiakban Weboldal/Szolgáltatás) igénybevételének feltételeit tartalmazza.

A Weboldal bármely elemét igénybe vevő Felhasználó (továbbiakban Látogató, Feliratkozó, illetve Előfizető, Támogató előfizető, Támogató), a használat megkezdésével, adott esetben az előfizetési, támogatói előfizetési, támogatási tranzakciók elindításával egyidejűleg elfogadja jelen Szerződés feltételeit.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az Üzemeltető jogosult a Felhasználási Feltételeket, valamint az Adatkezelési Tájékoztatót egyoldalúan módosítani a Weboldalon nyújtott szolgáltatások színvonalának növelése, hatékonyabbá tétele, valamint új szolgáltatás bevezetése érdekében. A már regisztrált felhasználókat, feliratkozókat, előfizetőket a Szolgáltató értesíti a módosításokról.

Szolgáltatás jellemzői

A Szolgáltatás elsődlegesen egy hírlevél-szolgáltatás üzemeltetése, sajtótermék értékesítése. A tartalmakhoz egyes esetekben a nem regisztrált felhasználók (Látogatók) is hozzáférnek. A tartalmak elsődlegesen saját, a szerzői jog által védett médiatartalmat (szöveg, kép, hang, videó) jelentenek. Ugyanakkor a Weboldalon az üzemeltető által megjelölt harmadik felek Üzemeltetőtől független tartalmának hivatkozása közvetlen linkek vagy beágyazások útján is megjelenhet. Amennyiben a Szolgáltató tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt tartalom harmadik felek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sért, a linket, beágyazást haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról. Ezen felül a Szolgáltató az általa használt linkek, illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért nem vállal felelősséget.

Az Üzemeltető a Hírlevelekben, Tartalmakban egyértelműen jelölt hirdetéseket is elhelyezhet.  

Az Üzemeltető törekszik arra, hogy a Weboldalon megbízható információk a valóságnak megfelelő tényállítások, hírek legyenek. Törekszik arra is, hogy az adott esetben megjelenített véleményekről egyértelműen megállapítható legyen, hogy azok vélemények.

A Weboldal látogatása ingyenes, ehhez személyes adatok megadása nem szükséges, ugyanakkor vannak olyan tartalmak, tartalomelemek, amelyeknek a megtekintése, fogyasztása feliratkozáshoz/előfizetéshez/támogatói előfizetéshez kötött.  

A hírlevél-szolgáltatásról a Feliratkozók és Előfizetők, illetve Támogató előfizetők bármikor leiratkozhatnak. Ugyanakkor az Előfizetők, illetve Támogató előfizetők csak a fizetési ciklus végével szüntethetik meg az előfizetést, a támogatói előfizetést. Ennek az elfogadásával lemondanak a befizetéseik bármilyen jogcímen való visszakövetelésének lehetőségéről.

A Támogatók egyszeri támogatásukkal hozzájárulnak az oldal működési, fejlesztési költségeihez azonban konkrét ellenszolgáltatásban nem részesülnek, így számla- vagy nyugtaadási kötelezettség sem jön létre.

A mecseki müzli elsősorban magánszemélyeknek szóló szolgáltatás így, az előfizetéshez kapcsolódó tranzakciók után elektronikus bizonylatot kapnak. Számlaigénylés esetén, akár magánszemélyként, akár céges vagy adószámos magánszemély előfizetése esetén az előfizetés minimális időtartama 12 hónap (kedvezményesen).

Az Előfizetők, Támogató előfizetők, Támogatók minden befizetés után automatikus visszajelzést, igazolást kapnak e-mailben, amely további lehetőségeket, aktualitásokat is tartalmazhat.

A Hírlevél-szolgáltatásra Feliratkozókat és Előfizetőket, illetve Támogató előfizetőket a szolgáltatás továbbfejlesztésével kapcsolatban, illetve az adatkezelési irányelvek és az általános szerződési feltételek változásával kapcsolatban is tájékoztatja. A hírlevélről bármikor le lehet iratkozni (lásd: adatkezelési tájékoztató). A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy az ingyenesen Feliratkozókat esetleges leiratkozásuk esetén a regisztrált felhasználók közül is törölje.

Érvényes: 2023.01.01-től visszavonásig.


Közreműködő szolgáltatók

A Weboldal tartalmainak kiszolgálásakor a Ghost Foundation (160 Robinson Road #14-04 SBF Center Singapore, 068914, Webcím: ghost.org) működik közre.

Az előfizetések tranzakciójának teljesítésében, a feliratkozási és előfizetői viszony rögzítésében a Stripe (székhely: 510 Townsend Street, San Francisco, CA 94103, USA, webcím: stripe.com) fizetési rendszer működik közre.

A fizetésekről szóló bizonylatok kiállításához a Zapier (548 Market St. #62411, San Francisco, CA 94104-5401, USA, Webcím: zapier.com) szolgáltatását vesszük igénybe.

Az oldal látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatással is elemezzük.  Az oldal használata során sütik által generált információk tárolódnak, például a honlap látogatásának időpontja, helye, gyakorisága, az eszköz adatai és az Ön IP címe. Az IP címet a GA automatikusan anonimizálja. A Google Adatvédelmi irányelvei itt találhatóak.

Az oldalon a hirdetések megjelenítéséhez a Google Adwords szolgáltatását vesszük igénybe. Az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatót itt érhető el.