Felhasználási és általános szerződési feltételek

Felhasználási és általános szerződési feltételek
Photo by Scott Graham / Unsplash

Szerződés tárgya

Jelen Felhasználási és Általános Szerződési Feltételek (Szerződés) Gűth Ervin (továbbiakban Üzemeltető, Szolgáltató székhely: Magyarország 7624 Pécs, Tiborc u. 28/2. – Nyilvántartási szám: 37451285, Adószám: 66672946122, EU adószám HU66672946, E-mail-cím: info@mecsekimuzli.com) által üzemeltetett, mecsekimuzli.com elérésű weboldala és a mecseki müzli hírlevél (továbbiakban Weboldal/Szolgáltatás) igénybevételének feltételeit tartalmazza.

A Weboldal bármely elemét igénybe vevő Felhasználó (továbbiakban Látogató, Feliratkozó, illetve Előfizető, Támogató tag, Támogató), a használat megkezdésével, adott esetben az előfizetési, támogatató tagsági, támogatási tranzakciók elindításával egyidejűleg elfogadja jelen Szerződés feltételeit.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az Üzemeltető jogosult a Felhasználási Feltételeket, valamint az Adatkezelési Tájékoztatót egyoldalúan módosítani a Weboldalon nyújtott szolgáltatások színvonalának növelése, hatékonyabbá tétele, valamint új szolgáltatás bevezetése érdekében. A már regisztrált felhasználókat, feliratkozókat, előfizetőket a Szolgáltató előzetesen értesíti a módosításokról.

Szolgáltatás jellemzői

A Szolgáltatás elsődlegesen egy hírlevél-szolgáltatás üzemeltetése, sajtótermék értékesítése. A tartalmakhoz egyes esetekben a nem regisztrált felhasználók (Látogatók) is hozzáférnek. A tartalmak elsődlegesen saját, a szerzői jog által védett médiatartalmat (szöveg, kép, hang, videó) jelentenek. Ugyanakkor a Weboldalon az üzemeltető által megjelölt harmadik felek Üzemeltetőtől független tartalmának hivatkozása közvetlen linkek vagy beágyazások útján is megjelenhet. Amennyiben a Szolgáltató tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt tartalom harmadik felek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sért, a linket, beágyazást haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról. Ezen felül a Szolgáltató az általa használt linkek, illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért nem vállal felelősséget.

Az Üzemeltető a Hírlevelekben, Tartalmakban egyértelműen jelölt hirdetéseket is elhelyezhet.  

Az Üzemeltető törekszik arra, hogy a Weboldalon megbízható információk a valóságnak megfelelő tényállítások, hírek legyenek. Törekszik arra is, hogy az adott esetben megjelenített véleményekről egyértelműen megállapítható legyen, hogy azok vélemények.

A Weboldal látogatása ingyenes, ehhez személyes adatok megadása nem szükséges, ugyanakkor vannak olyan tartalmak, tartalomelemek, amelyeknek a megtekintése, fogyasztása feliratkozáshoz/előfizetéshez/támogató tagsághoz kötött.  

A hírlevél-szolgáltatásról a Feliratkozók és Előfizetők, illetve Támogató tagok bármikor leiratkozhatnak. Ugyanakkor az Előfizetők, illetve Támogató tagok csak a fizetési ciklus végével szüntethetik meg az előfizetést, a támogató tagságot. Ennek az elfogadásával lemondanak a befizetéseik bármilyen jogcímen való visszakövetelésének lehetőségéről.

A Támogatók egyszeri támogatásukkal hozzájárulnak az oldal működési, fejlesztési költségeihez azonban konkrét ellenszolgáltatásban nem részesülnek, így számla- vagy nyugtaadási kötelezettség sem jön létre.

Az Előfizetők, Támogató tagok, Támogatók minden befizetés után automatikus visszajelzést, igazolást kapnak e-mailben, amely további lehetőségeket, aktualitásokat is tartalmazhat. Az Előfizetők és Támogató tagok a befizetéseik után elektronikus nyugtát kapnak.

A Hírlevél-szolgáltatásra Feliratkozókat és Előfizetőket, illetve Támogató tagokat a szolgáltatás továbbfejlesztésével kapcsolatban, illetve az adatkezelési irányelvek és az általános szerződési feltételek változásával kapcsolatban előzetesen is tájékoztatja. A hírlevélről bármikor le lehet iratkozni (lásd: adatkezelési tájékoztató). A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy az ingyenesen Feliratkozókat esetleges leiratkozásuk esetén a regisztrált felhasználók közül is törölje.

Érvényes: 2022.06.15-től visszavonásig.


Közreműködő szolgáltatók

A Weboldal tartalmainak kiszolgálásakor a Ghost Foundation (160 Robinson Road #14-04 SBF Center Singapore, 068914, Webcím: ghost.org) működik közre.

Az előfizetések tranzakciójának teljesítésében, a feliratkozási és előfizetői viszony rögzítésében a Stripe (székhely: 510 Townsend Street, San Francisco, CA 94103, USA, webcím: stripe.com) fizetési rendszer működik közre.

A fizetésekről szóló bizonylatok (e-nyugták) kiállításához a Zapier (548 Market St. #62411, San Francisco, CA 94104-5401, USA, Webcím: zapier.com) szolgáltatását vesszük igénybe.

Az oldal látogatottsági adatait a Piwik PRO SA (ul. Św. Antoniego 2/4, 50-073 Wrocław, Poland), Piwik PRO GmbH (Kurfürstendamm 21, 10719 Berlin, Germany, Webcím: piwik.pro) szolgáltatásával elemezzük.