4 min read

#97 – Kistérségi inkasszálás | Célterületi nagyberuházás | Képviselői álmodozás

rozsdás postaláda, nem vén postaláda
Rozsdás postaláda =/= vén postaláda

A Mecseki Müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezúttal az előfizetők és az ingyenes feliratkozók is a teljes hírlevelet kapják.


#aszerk.

Berobbant az uborkaszezon, a következő hetekben a Mecseki Müzli is egy kicsit megpihen. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz, de a megszokottnál kicsit kevésbé lesz tartalmas. Az íze marad, ahogy a legfontosabb rovatok is.

Üdv, 
Ervin


#nagykötőjel

– HIPA: A helyi fideszes politikusok egymást és a hétfői Magyar Közlönyt előzgetve jelentették be, hogy Pécs szomszédságában – Bicsérd, Kővágószőlős és Kővágótöttös közigazgatási területein – „egyes földrészleteket beruházási célterületté” nyilvánított egy friss kormányhatározat. Ez az egybefüggő, többszáz hektáros, szántókból és erdőkből álló terület a 6-os főút déli oldalán található: a Markó Csárda vonalától a pellérdi horgásztavakig. (Mellékszál, hogy pontos térképet nem tudtam rajzolni ugyanis ehhez a Mepar-ból egyesével kellett volna kb. 100 helyrajzi szám adatait egymás mellé tenni. A világ szerencsésebb országaiban – ahol az ilyesmihez szükséges adatok lakóházra (!) lebontva, nyílt formátumban letölthetők – a művelet nagyjából 2 perc lett volna.)

Konkrét beruházást egyelőre nem jelentettek be, de a célterületté nyilvánítás nem volt meglepetés, ugyanis több, sokszereplős egyeztetés zajlott a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel az elmúlt hónapokban. Közben pedig csak reménykedni lehet, hogy nem egy újabb akkumulátorgyár előkészítő lépéseit látjuk, hanem valóban a helyi és a nemzetközi igényeket, lehetőségeket összehangoló gazdaságfejlesztést. 

Ez a bejegyzés csak feliratkozóknak jár