AN-2

AN-2
Hibátlan halas halom az AN-2-ben

A Balaton és Orfű sokáig ugyanazt a tünetegyüttest produkálta: rövid szezon, szégyenletes gasztrokínálat. A javulás szerencsére mindkét esetben, mindkét szempontból vitathatatlan. A balatoni jó helyeket hosszasan lehet sorolni, de legutóbb például A Konyhám Stúdió 360 nagyon tetszett. A mecseki tengernél ennyire nem állunk jól, de a vendéglátását tavaly nyártól az AN-2 is erősíti. És el is mondom, hogy mit érdemes ott enni.

Mindent. Mondjuk hamburgert nem annyira, és nem azért, mert nem jó. Teljesen jó kis burgereket kínálnak, városi-balatoni áron (2500-2800 Ft), de ilyet (NKP marhahúspogácsával) elég sok helyen lehet kapni. Szóval az egyediséget hiányolom, még úgy is, hogy a buci több, mint tökéletes. Sőt, azt is meg kell jegyezni, hogy az extraként kérhető sült krumpli (690 Ft) bőven felfelé lóg ki a sorból: az átlagnál vastagabb, és hibátlanul volt elkészítve.

Viszont, az általam signature-kajánák kikiáltott füstölt, savanyított keszeges szendvicsbe (2800 Ft - nyitóképen) szinte lehetetlen belekötni. Oké, megpróbálok: a hal lehetne kicsit füstösebb, kicsit savasabb. Megértem, hogy miért van így középre belőve, poposabb, na. És ezzel semmi baj nincs. Főleg, hogy a ropogós ciabattával, salátával, hagymával, remouláddal együtt tökéletesen működik. Ráadásul végig kezelhető marad. Ideális könnyű ebéd vagy vacsora. Igazi nyári sláger.

A teljes kínálatot még nem sikerült végigkóstolni, de hatalmas extrapontokat is adnék: egy a személyzet rugalmasságának, egy pedig az elvárhatónál is változatosabb, helyi termékekre koncentráló italkínálatnak. A harmadik extrapont pedig a desszerteké, amik a pékárukhoz hasonlóan az Orfűi Malmokból érkeznek.

AN-2 (Orfű, D szektor 10.), H–P: 10.00–22.00, Szo–V: 9:00–22.00


A szöveg eredetileg ebben a hírlevélben jelent meg:

#46 – Költséges parádék | Vizes pólók | Tavi müzlik
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezúttal csak az előfizetők és a támogató tagok kapják a teljes hírlevelet. #aszerk. Körvonalazódik A TERV. Igen, részben még mindig a katázás ellehetetlenítéséről van szó, ami engem is…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét.
Minden csütörtök reggelre összegyűjtöm, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Iratkozz fel, próbáld ki a hírlevelet!

Tovább »»

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Az ellenzéki tárgyalások megkezdődtek, a jelenlegi városvezető Péterffy Attila újrázni szeretne, de a korábbi szövetségesek közül többeket pótolni kell. A Fidesz jelöltválasztását közvéleménykutatás segítheti. A 2024-es önkormányzati választáson Pécsen egyelőre egy polgármesterjelölt indulása biztos. A város ellenzéki vezetője, Péterffy Attila határozottan újrázni szeretne. A hírt a pártoktól független polgármester Kunhalmi

By Ervin Gűth
A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A kortárs művészet és a közízlés viszonya sose volt felhőtlen. Nyilván a szembeállítás is tévút, de a feszült viszonynál van rosszabb is. A közömbösség. Az érdeklődés, a nyitottság hiánya. De lássuk be, a kortárs művészetekkel, művészekkel általában tényleg nem könnyű, ezért is hiánypótló a Zsolnay-negyed Kortárs Junior néven futó sorozata.

By Ervin Gűth