Hakni Burgers

Hakni Burgers
Kickass a neve, és igazat mond

Egy erős, kezdeti koncepcióváltás és több finomítás is volt már a Ferencesek utcájában található Hakni Burgers életében, de a januári újranyitással együtt megint frissítettek az étlapon. Ami a kezdetek óta nem változott: ez még mindig egy tisztességes gyorsétterem.

És kötelező a tisztességes jelzőt odatenni, mert önmagában elég sok félreértésre adhat okot a gyorsétterem szó. A lényeg, hogy továbbra is hibátlanul hozzák a kötelező köröket, és van, amiben egyedit is tudnak.

Na, de akkor mi változott? Még tovább egyszerűsödött a választék, ami egy régóta tartó folyamat. Most sem öncélú döntés lehetett ez: a fogyasztói igényeknek is megfelel, hogy könnyebb választani. Másrészt, egy új étlappal kevésbé észrevehetően lehet árat emelni.

Viszont kell beszélni konkrétan a burgerekről is, mert még mindig jók. Ahogy az is jó, és ki kell emelni, mert nem mindenhol teszik meg, hogy mindig megkérdezik, mennyire legyen átsütve a hús.

Legutóbb a jalapenós Kickasst kértem extrák nélkül (2290 Ft), hasábburgonyával (550 Ft). A burger egy könnyed, de mindent jól összetartó buciban érkezik, enyhén csípősnek mondanám az összbenyomást, és a hús pont olyanra van sütve, ahogyan kértem (közepesen). A kiegészítők (bacon, cheddar) hozzájárulnak az élményhez, de nem telepszenek rá. A krumplira azért nem haragszom, mert hiába nem extra minőség, mégis jól van elkészítve. Nincs fáradtolaj íze, jó hőmérsekleten lett sütve, így ropogós kívül, puha belül. Márpedig, ha választani lehet, hogy egy bio, kézműves, de olajban tocsogó, élvezeti értékektől is mentes vagy ipari, mirelit, cserébe jól elkészített krumplit szeretnék egy burgerhez, akkor én az utóbbira szavazok.

Ferencesek utcája 24., H–P: 11.30–20.30


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#24 – Romboló vélemény | Színes társaság | Korrekt burger
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten csak az előfizetők és a támogató tagok kapják a teljes hírlevelet. #aszerk.Nem hirdetek a közösségi médiában. Nem zárkózom el előle, egyáltalán nem tilos, de egész egyszerűen…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!