Hakni Burgers

Hakni Burgers
Kickass a neve, és igazat mond

Egy erős, kezdeti koncepcióváltás és több finomítás is volt már a Ferencesek utcájában található Hakni Burgers életében, de a januári újranyitással együtt megint frissítettek az étlapon. Ami a kezdetek óta nem változott: ez még mindig egy tisztességes gyorsétterem.

És kötelező a tisztességes jelzőt odatenni, mert önmagában elég sok félreértésre adhat okot a gyorsétterem szó. A lényeg, hogy továbbra is hibátlanul hozzák a kötelező köröket, és van, amiben egyedit is tudnak.

Na, de akkor mi változott? Még tovább egyszerűsödött a választék, ami egy régóta tartó folyamat. Most sem öncélú döntés lehetett ez: a fogyasztói igényeknek is megfelel, hogy könnyebb választani. Másrészt, egy új étlappal kevésbé észrevehetően lehet árat emelni.

Viszont kell beszélni konkrétan a burgerekről is, mert még mindig jók. Ahogy az is jó, és ki kell emelni, mert nem mindenhol teszik meg, hogy mindig megkérdezik, mennyire legyen átsütve a hús.

Legutóbb a jalapenós Kickasst kértem extrák nélkül (2290 Ft), hasábburgonyával (550 Ft). A burger egy könnyed, de mindent jól összetartó buciban érkezik, enyhén csípősnek mondanám az összbenyomást, és a hús pont olyanra van sütve, ahogyan kértem (közepesen). A kiegészítők (bacon, cheddar) hozzájárulnak az élményhez, de nem telepszenek rá. A krumplira azért nem haragszom, mert hiába nem extra minőség, mégis jól van elkészítve. Nincs fáradtolaj íze, jó hőmérsekleten lett sütve, így ropogós kívül, puha belül. Márpedig, ha választani lehet, hogy egy bio, kézműves, de olajban tocsogó, élvezeti értékektől is mentes vagy ipari, mirelit, cserébe jól elkészített krumplit szeretnék egy burgerhez, akkor én az utóbbira szavazok.

Ferencesek utcája 24., H–P: 11.30–20.30


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#24 – Romboló vélemény | Színes társaság | Korrekt burger
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten csak az előfizetők és a támogató tagok kapják a teljes hírlevelet. #aszerk.Nem hirdetek a közösségi médiában. Nem zárkózom el előle, egyáltalán nem tilos, de egész egyszerűen…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Tovább »»

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Petíció indult Pécsen januárban, hogy ismét engedélyezzék az apa és egy dúla egyidejű jelenlétét a vajúdás alatt a klinikán. Aláírásgyűjtés azonban nem csak itt, hanem számos más vidéki és fővárosi intézmény gyakorlata kapcsán elindult, amiről korábban átfogó cikket írtunk. A témában megkérdeztük a pécsi klinikaigazgatót, Kovács Kálmán Andrást, akinek a

By mecseki müzli
Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Nehézkes a pécsi buszok egyébként korszerű helyzetkövető technológiájának használata, az alkalmazás elavult, ezért egy független fejlesztő saját megoldással jött ki. Az elektronikus jegy- és bérletváltás területén nagy előrelépések történtek, de itt is további fejlesztésekre lenne szükség. * Nehezen hozzáférhető, elavult szoftveres megoldásokkal használhatjuk a Tüke Busz járatkövető szolgáltatását a hivatalos felületeken.

By mecseki müzli
Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Aláírásgyűjtés kezdődött januárban, a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának címezve a kérést, ne kelljen választania a szülő nőnek, hogy az apa vagy a dúla legyen jelen szülésénél. Tavaly ősszel az országban több helyen indultak petíciók a helyzet megváltoztatására, ugyanis a koronavírus-járvány óta a nők vajúdásánál nem lehet bent egyidejűleg két

By mecseki müzli