#24 – Romboló vélemény | Színes társaság | Korrekt burger

#24 – Romboló vélemény | Színes társaság | Korrekt burger

A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten csak az előfizetők és a támogató tagok kapják a teljes hírlevelet.


#aszerk.

Nem hirdetek a közösségi médiában. Nem zárkózom el előle, egyáltalán nem tilos, de egész egyszerűen nem észszerű április 3. előtt pénzt költeni pl. Facebookon, mert a politikai hirdetésekre költött milliárdok feltolták az árakat.

Úgyhogy, arra jutottam, hogy a következő hetekben inkább offline kampányt indítok a mecseki müzli népszerűsítése (megismertetése!!!) érdekében. Ha van ötleted, hogy hogyan költsem el (akár pont nálad) a promóra félretett büdzsémet, akkor írd meg egy válaszlevélben!

Üdv,
Ervin


#nagykötőjel

– HELYREIGAZÍTVA: Két héttel ezelőtt szemezgettem (#22) az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatából, kiemelve Kővári János mulasztását. Ugyanis az ÖPE (és a Fidesz-KDNP) politikusa nem tüntette fel, hogy a fideszes többségű megyei önkormányzattól havonta bruttó 350 ezer forintot kap „fenntartható városfejlesztésért felelős biztosként" – tavaly nyár óta. Ez az időpont pedig – egészen megdöbbentő módon – arra az időszakra esik, amikor először lehetett hallani, hogy őt indítaná a Fidesz az országgyűlési választáson. Mindenesetre, a politikus utólag módosította a vagyonnyilatkozatát, azaz most már feltünteti benne ezt a fizetését is.

– KLTSGVTS: Két szempontból is formabontó volt az idei városi költségvetés elfogadása. Egyrészt, mert talán még sose készült el ilyen korán (március 15-ig kell elfogadni). Másrészt a városvezetés minden képviselőt előzetes egyeztetésre hívott. Kedden pedig lényegében változtatás nélkül el is fogadták az idei számokat, amikről az előző müzliben is írtam (#23).

És nyilván fontos számok ezek, de talán nem ezek voltak a legérdekesebbek, hanem a végső szavazás aránya. Ugyanis ezek alapján egyáltalán nem úgy tűnik, mintha instabil lenne döntéshozás, amit márpedig sokan szeretnének elhitetni. A jelenlévő képviselők közül 18-an támogatták, míg 6-an tartózkodtak a költségvetésről szóló határozat szavazásánál. Ez azt jelenti, hogy a városvezető frakciószövetség tagjai mellett a momentumosok is támogatták, és a Fidesz-KDNP-ÖPE frakciókkal egy kiugrott képviselő (Hencsei Zsolt vagy Bognár Szilvia) szavazott együtt.

Mindenesetre érdemi módosítók nem is érkeztek az ellenzéki, azaz fideszes képviselőktől, csak utólag mondták meg a tutit. Viszont volt olyan javaslatuk is, ami egyáltalán nem is tartozik a városi költségvetés tárgykörébe. A teljes közgyűlést a PécsMa írásban is közvetítette, visszanézni pedig itt lehet az extrarövid, mindössze 2,5 órás közvetítést.

+ Jövő kedden megint közgyűlés lesz, rendhagyó módon másodszor egy hónapban, de ezúttal már nem csak egy napirendi ponttal.

– BETONALAP: Eddig is tudtuk, csak nem sejtettük, hogy nyomokban van némi lakossági igény egy buszmegváróra az Ágoston téren. Sőt, a megfontoltan felmért igényekről közleményt is kiadott a városvezetés. Sőt, mostanra olyannyira erős lett a szándék, az erő és a politikai akarat, hogy az alapozó betonozás is megtörtént. A másodjára is elbontott, tehát korábban már kétszer felépített váró telepítői, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái is felmérték az igényeket, nekik egyébként 33016-an mondták azt, hogy nem kérnek oda semmilyen fedett létesítményt, mert szeretnek ázva-fázva várakozni. Ja, és színes semmiképpen sem legyen!