Ingyen harcsapaprikással hálálná meg a kutyabarát házkutást a pécsi passzivista

Ingyen harcsapaprikással hálálná meg a kutyabarát házkutást a pécsi passzivista

Rabosították a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) két pécsi passzivistáját, sőt házkutatást is tartott a rendőrség. Szívecskés matricákat kerestek, ugyanis a gyanú szerint júliusban kormányzati plakátokat rongáltak meg a város több pontján. Elképzelhető, hogy erről bizonyítékok is vannak. Mivel az anyagi kár (kb. 88 ezer Ft) meghaladja a szabálysértési értékhatárt, bűncselekményről van szó. Pincehelyi „Sittes" Zitát, az ismert helyi passzivistát, az MKKP volt és leendő képviselőjelöltjelöltjét kérdeztem.

Mi a tanulság?

Hú, basky ezen el kell gondolkodnom... Inkább elmesélem, mi történt. A Kutyapártnak rendszeresen vannak országos akciói, amiben az a menő, hogy ugyanazon a napon vagy hétvégén ugyanaz történik egy csomó településen. Padokat újítunk fel, járdákat festünk vagy épp meghekkelt KESMA-címlapokat ragasztunk elhagyott újságosbódékra. Ilyen volt ez a nyári eset is, amikor imádott kormányunk emojis plakátkampányát ragasztottuk fölül országszerte. Ö… vagyis ragasztották fölül VALAKIK itt, Pécsen is, mert olyan rég volt már, nem emlékszem, hogy én is részt vettem-e benne. Szóval, szívecskés meg szivárványos matricák kerültek „Nem vagy egyedül” meg „Az élet szép” felirattal a Brüsszel és az LMBTQ-emberek ellen uszító plakátokra.

Na, ez nem mindenkinek jött be, mert egy lakossági bejelentés nyomán helyszínelőket vezényeltek az egyik hirdetőoszlophoz, ahol szépen, akkurátusan ujjlenyomatot is vettek. A hengerről. Közterületen. Egy tök forgalmas helyen. Egy jó pár napja kint lévő plakátról. Elég ciki lehetett ez a rendőröknek, úgyhogy arra gondoltunk, segítünk nekik. Készítettünk egy jó nagy ujjlenyomatstencilt, és telefújtuk az inkriminált oszlopokat. Egy másik stencilen meg egy nyíl volt, alatta felirat: „Itt az ujjlenyomat”. Gondoltuk, ezzel vége is a sztorinak.

De nem. Múlt héten jött az idézés az Életvédelmi Alosztályról, hogy fáradjak be, mert gyanúsított vagyok. (Ugyanilyen levelet kapott egyébként Fulmer Gergely párttásam is – hogy ne csak az én nevemet járassuk le teljesen…)  Hű, mondom, nem emlékszem, kit öltem meg, de ez még nem jelent semmit, ugye. Szóval, bementem, kihallgattak, aztán rabosítottak – ami igazából csak annyi, hogy ujjlenyomatot vettek, és készült rólam ötmillió fotó. Kicsit rosszulesett, hogy hiába kértem, nem mutatták meg a képeket – mi van, ha rosszul állt a hajam? A legutóbbi rabosításomkor engedékenyebb volt a fotós. Régen minden jobb volt. Na, aztán jött a házkutatás - végre valami új. Kérdeztem, mit keresünk – azt mondják: matricákat. Hm, mondom, ez van olyan jó, mint az ujjlenyomatos sztori… Egyébként jó fejek voltak és tapintatosak, érezték a dolog súlyát. De mivel a felszólításukra csak az ismert, pici MKKP-s matricákat tudtam átadni, foganatosították a kényszerintézkedést: házkutattak. Hiába voltak viszont forró nyomon, nem került elő újabb bizonyíték.

Aztán visszavittek az őrsre, mert a biciklim meg ott maradt – innen is köszi a portásnak, hogy vigyázott rá. Az autóban kiderült, hogy harcsapörkölt lesz a rendőrségi menzán, úgyhogy, gondoltam, maradok még egy kicsit. Tök jól főznek, úgyhogy rájöttem, új távlatok nyíltak előttem: ha tavasszal nem jutunk be a Parlamentbe (ami kizárt, persze), a rendőrséghez épülök be. Végül is a Parlamentben is az olcsó büfé a lényeg, a rendőrség menzája meg egyenesen pazar – és ehhez teleport sem kell.

Frissítés: A címben említett „ingyen harcsapaprikás" választási ígéretét, ami ebben a cikkben is benne van telefonon erősítette meg a politikus.


A szöveg rövidített verziója először ebben a hírlevélben jelent meg:

#9 – Előszoba | Ellen-MTI | Matricaszív
Ez itt a mecseki müzli, ami minden csütörtök reggel érkezik. Elolvasok minden pécsi hírt, és összefoglalom neked a lényeget. Ha valaki továbbította neked ezt a hírlevelet, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy mi is ez. #aszerk.A jó hír bejelentése ugyan elmarad, de legalább má…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Tovább »»

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Petíció indult Pécsen januárban, hogy ismét engedélyezzék az apa és egy dúla egyidejű jelenlétét a vajúdás alatt a klinikán. Aláírásgyűjtés azonban nem csak itt, hanem számos más vidéki és fővárosi intézmény gyakorlata kapcsán elindult, amiről korábban átfogó cikket írtunk. A témában megkérdeztük a pécsi klinikaigazgatót, Kovács Kálmán Andrást, akinek a

By mecseki müzli
Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Nehézkes a pécsi buszok egyébként korszerű helyzetkövető technológiájának használata, az alkalmazás elavult, ezért egy független fejlesztő saját megoldással jött ki. Az elektronikus jegy- és bérletváltás területén nagy előrelépések történtek, de itt is további fejlesztésekre lenne szükség. * Nehezen hozzáférhető, elavult szoftveres megoldásokkal használhatjuk a Tüke Busz járatkövető szolgáltatását a hivatalos felületeken.

By mecseki müzli
Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Aláírásgyűjtés kezdődött januárban, a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának címezve a kérést, ne kelljen választania a szülő nőnek, hogy az apa vagy a dúla legyen jelen szülésénél. Tavaly ősszel az országban több helyen indultak petíciók a helyzet megváltoztatására, ugyanis a koronavírus-járvány óta a nők vajúdásánál nem lehet bent egyidejűleg két

By mecseki müzli