3 min read

Öt soha fel nem tett kérdés a mecseki müzliről, amiket most mégis megválaszolok

Öt soha fel nem tett kérdés a mecseki müzliről, amiket most mégis megválaszolok
Photo by Mathyas Kurmann / Unsplash

Ezt a különszámot csak az előfizetők és a támogató tagok kapják meg.


Miért kezdted el a hírlevelet írni?

A kérdés helyesen: miért nem kezdtem korábban? Nagyon régóta gondolkodtam azon, hogy a médiában, helyi nyilvánosságban tapasztalható kihívásokra, hogyan kellene, lehetne jól reagálni?

Milyen kihívásokra? A három legnagyobb problémát említem csak most: a médiazaj, a finanszírozás és az algoritmusoktól való függés. Ezekre nyilván nem csak én keresem a jó válaszokat, sőt szerencsére jól alkalmazható receptek is vannak. Ezeket szeretném pécsi viszonylatban alkalmazni.

Szóval, a gondolkodás régóta megvolt, de a végső lökést 2021 áprilisában kaptam egy ismerősömtől, aki felhívta a figyelmemet a Substack pályázatára. Az amerikai hírlevél-óriás nemzetközi programot indított „helyi hírlevelek” támogatására, amire megírtam a saját elképzeléseimet. Sajnos csak néhány napom volt a határidőig, nem is lett elég alapos a pályázati anyagom, így nem csoda, hogy nem kerültem be a 12 támogatott közé. Mindenesetre, a pályázat így is jókor jött, és onnan már nem volt visszaút. Még több gondolkodás után jöttek is az első béta verziók, 2021 szeptemberben pedig élesben is elindult a hírlevél.

Mennyi időt fordítasz a hírlevélre?

Ez a bejegyzés csak előfizetőknek, tagoknak jár