Politikai üzenet, hogy közvetlen uniós pénzt kaphat Pécs?

Politikai üzenet, hogy közvetlen uniós pénzt kaphat Pécs?

Ez itt a mecseki müzli kísérleti jellegű podcastja. Az adások egyelőre a hírlevélből ismert #csak1kérdés rovathoz kapcsolódnak. Illetve nem csak kapcsolódnak, hiszen azt a beszélgetést, rövid interjút hallhatjátok, aminek a szerkesztett, sűrített változata a csütörtöki hírlevélben olvasható. Itt:

#35 – Hangos müzli | Repülő őrszem | Váratlan meghívás
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten a feliratkozók, az előfizetők és a támogató tagok is a teljes hírlevelet kapják #aszerk.Szolgálati közlemény: lett podcast. Egyelőre kísérleti jelleggel, még nem is érhető el…

A podcastok ingyenesen, szabadon elérhetők lesznek, viszont a beszélgetés minimálisan szerkesztett átiratához csak az előfizetők és a támogató tagok férhetnek hozzá. És, hogy mi van az első adásban?

Pécset is közvetlenül támogatja az Európai Bizottság egy kísérleti programban, amelynek célja, hogy a kiválasztott 100 város 2030-ra mások által is alkalmazható klímasemlegességi terveket dolgozzon ki. Ezeket pedig a helyi szereplők bevonásával készült klímaszerződésekbe kell foglalni. A 360 milliós keretösszeg nem konkrét beruházásokra, hanem stratégiák, tervek kidolgozására és szemléletformálásra fordítható. Magyarországról még Budapest és Miskolc pályázatát válogatták be, így három ellenzéki vezetésű város lehet a „küldetés” hazai nagykövete. Arról, hogy ennek lehet-e politikai üzenete Pálné Kovács Ilonát, KRTK Regionális Kutatások Intézetének kutató professzorát, a PTE egyetemi tanárát kérdeztem.

Apple | Google (hamarosan) | Spotify | Stitcher | Acast | RSS | YouTube | Letöltés

Tovább »»

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Az ellenzéki tárgyalások megkezdődtek, a jelenlegi városvezető Péterffy Attila újrázni szeretne, de a korábbi szövetségesek közül többeket pótolni kell. A Fidesz jelöltválasztását közvéleménykutatás segítheti. A 2024-es önkormányzati választáson Pécsen egyelőre egy polgármesterjelölt indulása biztos. A város ellenzéki vezetője, Péterffy Attila határozottan újrázni szeretne. A hírt a pártoktól független polgármester Kunhalmi

By Ervin Gűth
A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A kortárs művészet és a közízlés viszonya sose volt felhőtlen. Nyilván a szembeállítás is tévút, de a feszült viszonynál van rosszabb is. A közömbösség. Az érdeklődés, a nyitottság hiánya. De lássuk be, a kortárs művészetekkel, művészekkel általában tényleg nem könnyű, ezért is hiánypótló a Zsolnay-negyed Kortárs Junior néven futó sorozata.

By Ervin Gűth