#139 –  Mindnek meglettek | Kérdések maradtak | Mégsem jönnek

#139 –  Mindnek meglettek | Kérdések maradtak | Mégsem jönnek
Különleges pécsi postaládát láttál? Fotózd le nekem! Ezt a képet Rádóczy Bálinttól kaptam.

A Mecseki Müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezúttal csak az előfizetők kapják a teljes hírlevelet.


#aszerk.

Már a következő rendezvényünket készítjük elő, de közben eszünkbe jutott még egyszer megkérdezni: szerintetek milyen pécsi témáról legyen szó legközelebb? Írd meg egy válaszlevélben!

Üdv,
Ervin


#2024

Minden pécsi polgármesterjelölt-aspiráns összeszedte a hétfői határidőre az induláshoz szükséges 500 ajánlást, így június 9-én várhatóan (ha nem történik például visszalépés) hatan lesznek a szavazólapon. A sorrendek sorsolása is megtörtént, ezért a választás oldalán már ennek megfelelően szerepelnek a jelöltek. A jelöltek száma most eggyel több mint 2019-ben, de eggyel kevesebb mint 2014-ben.

Az egyéni választókerületi jelölteket és a sorrendjüket itt lehet végigböngészni. A múlt heti álláshoz képest kisebb változás, hogy az 1-es választókörzetben (Hird, Somogy, Vasas) a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje visszalépett az indulástól. Ez azt is jelenti, hogy itt lesz a legkevesebb induló, négy egyéni képviselőjelölt közül lehet majd választani. De akadt olyan függetlenként induló is, aki inkább mégse akart indulni.

Fontos fejlemény, hogy mindegyik pécsi a jelölőszervezetnek (Mindenki Pécsért, Mi Hazánk, Tiszta Kezek, Kutyapárt, kormánypártok, ellenzéki pártok) sikerült kompenzációs listát állítania.

🍊
#bezzeg: Siklóson lényegében véget is ért a kampány és a választás is. A város irányítására egyedül Riegl Gábor, a jelenlegi fideszes polgármester jelentkezett. A kisváros lakossága már 2019-ben is 10 ezer fő alatt volt, ezért itt nincsenek egyéni választókerületek, a nyolcfős testületbe listáról lehet képviselőket juttatni. A választás csupán formalitásnak tűnik, hiszen a 12 induló jelöltből nyolcat a kormánypártok adnak, kettőt az MSZP és két függetlenként induló jelölt van. .

Tovább »

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai viszonylatban középmezőnyben, a 14. helyen áll Magyarország az ipari légszennyezés okozta költségek tekintetében. A visontai MVM Mátra erőmű a legnagyobb kibocsátó, amelynek bezárása évek óta napirenden van, Baranyában pedig a Pannon Hőerőmű okozza a legnagyobb szén-dioxid-terhelést. Pécsen viszont ennél is sürgetőbb problémát jelent, hogy a város a négy legszennyezettebb

By mecseki müzli
Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

„Ebből a 9,5 milliárd forintból épülhettek volna új utak, járdák, játszóterek vagy parkok, lehettek volna belőle jövőbe mutató fejlesztések” – mondta Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere a keddi közgyűlésen a kormányzati kölcsönről, amit a korábbi fideszes városvezetés alatt kellett igénybe venni még 2017-2018-ban. Néhány perccel később a polgármester élő adásban,

By Ervin Gűth