2 min read

A szabadidős turizmusnak jót tehet egy új belvárosi szálloda Pécsen, de...

A szabadidős turizmusnak jót tehet egy új belvárosi szálloda Pécsen, de...
Photo by Tony Yakovlenko / Unsplash

Az épülő új vásárcsarnok ismét alaposon (a Fidesz-közeli kivitelező szerint 790 millió forinttal) megdrágult, a városvezetés a hiányzó összeget részben a régi vásárcsarnok eladásával teremtené elő. Sőt, úgy tűnik konkrétum is akad: egy egyelőre meg nem nevezett nemzetközi szállodalánc 120-140 szobás, négycsillagos hotelt tervezne ide. A beruházás létjogosultságáról megoszlanak a vélemények, ezért egy konferenciaszervezéssel-beutaztatással foglalkozó piaci szereplőt, a Partners Pécs Kft. ügyvezetőjét, Szundi Györgyöt kérdeztem.

Van igény egy új pécsi szállodára?

Szerintem ez egy jó helyszín, a belvároshoz közeli szálláshelyek mindig népszerűek. Nem a mi szakmánknak, hanem a szabadidős turizmusnak biztos jót fog tenni egy ilyen fejlesztés.

Viszont értékelhető méretű konferenciaturizmushoz konferenciahotel kellene, ahol egy helyen van a program, a közösségi terek és a szállás. A városban láthatóan nem ez az irány, hanem szétszórtan és elaprózottan jelennek meg a szálláshelykapacitások. Ez kényelmetlen a vendégeknek és a szervezőknek is. Száz szoba nem könnyíti a mi rendezvényszervezői feladatainkat, de úgy látom, hogy fogynak is az ilyen jellegű programok Pécsen. Az elmúlt két év nyilván nem releváns ebből a szempontból. Viszont, ha esetleg be is fut egy 300-400 fősre tervezett rendezvény, akkor problémás, de megoldható a szállásszervezés. Nagyon sokat tesznek hozzá az airbnb-jellegű magánszállások. De ezek a nagy rendezvények esetlegesek, és nem nagyon térnek vissza, és ezen egy ilyen 100 szobás szállodaberuházás sem segít. A nagyobb rendezvények szervezésére akkor tudna bejelentkezni a város, ha lenne egy minimum 300 szobás konferenciahotel. Egy ilyen megvalósulásának viszont ez a beruházás nem feltétlenül tenne jót.


A szöveg eredetileg ebben a hírlevélben jelent meg:

#12 – Régiségek | Piacok | Lobbik
Ez itt a mecseki müzli, amiben minden csütörtök reggelre összegyűjtöm neked az elmúlt hét nap legfontosabb, legérdekesebb pécsi vonatkozású híreit. Ha valaki továbbította neked ezt a levelet, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy pontosan mi is ez. #aszerk.Brutálisan hosszú köz…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!