2 min read

Boci és Pipi

Boci és Pipi

A 25 emeletes lebontásával nem csak egy játszótér, de egy vendéglátóhely helye is létrejött. Előbbit már régen használni lehet, utóbbit többkörös pályáztatás után tudta bérbe adni a város. És örülök, hogy mégsem kávézó-cukrászdaként üzemel, mert az közben lett a szomszédban. Inkább egy erősen kopirájtoltnak tűnő arculattal egy gyorsétkezdét nyitottak itt. Ami szerencsére nagyon önazonos: gyorsan, jó áron lehet reggelizni, ebédelni, vacsorázni.

A kávégép kissé esetlen elhelyezése is arról tanúskodik, hogy a kínálat a hely méreteihez, lehetőségei képest nagy vállalás – bár, tény hogy nem láttam be a kulisszák mögé. Édes és sós palacsinták, bundáskenyér, marhapofapörkölt (!), alaposan megpakolt baguettek, rántott dolgok. Szóval, elég eklektikus, ami nekem általában nem túl bizalomgerjesztő, de egy próbát megért. Nem is kell nagy elvárásokkal hozzáállni, viszont tényleg azt kapjuk, amit ígérnek. Jó, nem sikerült még túl sok mindent tesztelni, hiszen nagyon friss a nyitás, de amit próbáltunk, abban – az ár-érték arányt szem előtt tartva – nem is volt hiba. És azért is dicsérem, mert az elősütött krumplit is lehet jól csinálni és el is lehet rontani. Első körben nem is bocit, nem is pipit próbáltunk, hanem sertést. Rántva, édesburgonyával, és pulled porkot baguette-ben. Előbbi (950+790 Ft) a vékony iskolát képviseli, de hiba nélkül elkészítve, utóbbi pedig korrekt bőséges szendvics (1990 Ft), egy kis rafinériával, ami kifejezetten passzolt hozzá.

A hely nem a gasztronómiai világmegváltásról szól, de korrekten hozza a kötelező köröket. Az is lehet, hogy a profil még tisztulni fog. Az viszont biztos, hogy most már több bizalommal felvértezve, több mindent fogok kipróbálni itt.  

Boci és Pipi | Hungária u. 53. (Megyeri tér)


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#3 – Lakhatás | Összeférhetés | Tangózhatás
Ez itt a mecseki müzli hírlevél, ami minden csütörtök reggel érkezik. Hétről hétre elolvasok mindent, és összefoglalom neked a lényeget. Ha tetszik, akkor továbbítsd annak, aki szereti a szalonnát. Ha valaki továbbította neked, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy mi is ez. És…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!