Kiskastély vendéglő és presszó

Fenntarthatóan rövid étlap, amiről a vegáktól a konzervatív ízlésűekig mindenki tud választani magának.

Kiskastély vendéglő és presszó
Fotó: Kiskastély / Facebook

Hatalmas zárójellel kell kezdenem: egy volt kollégám, Schneider Gábor is érdekelt a bólyi Kiskastélyban, amiről írok. A napilapszerkesztőből lett szakács, a pécsi Krédli után most szülővárosában viszi a konyhát. De mivel neki nem szóltam, hogy megyek, így olyan nagy kivételezés nem igazán történhetett. Viszont utólag megneszelte, hogy ott jártam, és megkért, mondjam el a véleményem. De chat helyett akkor már inkább itt, úgyis csak megjelenés után látja.

Bár Gáborék még nem olyan régóta viszik a Kiskastélyt, szerintem nem is mennek még teljes gőzzel, de hogy jó az irány, az egy látogatásból is látszik. Vasárnapi ebédre mentünk, és eleve jó jel volt a vendégforgalom. Mi is kilencen jelentünk meg, így több mindent meg tudtam kóstolni az étlapról. Ami fenntarthatóan rövid, (a Facebook-oldaluk alapján úgy látom, hogy) viszonylag gyakran változik, de mindig jól van összerakva. Azaz például vega és a konzervatív ízlésű vendég is tud mit enni. Értsd: volt rántott hús, viszont előbbieknek sem a rántott sajt/zöldség vonallal kellett beérnie. Én amúgy pont a szezonális vargányás ajánlatok miatt győztem meg a családot, hogy oda menjünk. Szóval azt is kértem. A tésztám egy kicsit túlment, de nem zavaróan, és valószínűleg csak az időzítés miatt, hiszen a többiek fogásaival egyszerre hozták ki. Mindenesetre a vargánya–parmezán-kombó simán hozta, amit a neve ígér. A pankomorzsás rántott karajba bele-bele kóstoltam, hibátlanra sikerült, talán a burgonyaköreten kellene csak egy minimálisat igazítani még. A marhapofával voltam a legelégedettebb, ott az egész – kiegészítőkkel, tálalással, savakkal, hangsúlyokkal – együtt tökéletes. Ezt kell hozni, mindegyik fogásnál. Ami még várat magára részemről, az a presszó-részleg (egység) kipróbálása, ahol egy lényegesen egyszerűbb kínálat van késő délutántól. Illetve, a csütörtöki grillezős estek valamelyikére is el kell nézni, már csak azért is, hogy akcióban is lássam a kert ékét képező vasból készült monstrumot.

Kiskastély | Bóly, Szabadság utca 1.

Az írás először ebben a hírlevélben jelent meg:

Könnyebb és kevésbe tartalmas – Itt a mecseki müzli -1. száma
Ez itt a mecseki müzli hírlevél, ami minden csütörtök reggel érkezik. Ha valaki továbbította neked, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy mi is ez. És fel is iratkozhatsz. #aszerk.Az e heti hírlevél címét rögtön meg is magyarázom. A második felét talán nem kell, a visszaszámlál…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Hetente egy e-mail, a legfontosabb pécsi hírekkel. Itt feliratkozhatsz. Próbáld ki!