Mischler Cukrászda és Bisztró

Mischler Cukrászda és Bisztró
marhapofa, vörösboros mártás, pirított zöldségek, petrezselymes szalvétagombóc

Egy kicsit magamat is meglepve a Quán Nón után most ismét egy árkádos vendéglátóhelyről írok. Jó okkal: a Mischler Cukrászda és Bisztró jó.

A hely kínálata csak részben új, hiszen az alsó szinten már évek óta stabil színvonalon kínálnak süteményeket, ezért ezzel a vonallal most nem is foglalkoznék bővebben. Viszont a profilbővítésre érdemes felhívni a figyelmet, mert úgy látom, hogy az elmúlt bő fél évben mintha nem sikerült volna minden potenciális fogyasztót megszólítani. Értsd: nagyon sokan még mindig azt hiszik, hogy itt csak egy cukrászda üzemel. Kár hibáztatni bárkit, évekig tényleg csak egy teljesen másik cukrászda működött itt. Mindenesetre én azért többször is kipróbáltam a déli menüt és az étlapos ajánlatokat, és mindkettő egy irányba mutat. Tldr: nagyon szimpatikus a megközelítés, de a végeredmény csak majdnem tökéletes.

A fő irányvonalat a magyaros ízvilág újragondolása, technológiai felfrissítése, nemzetközi trendekhez igazítása adja. Ebben semmi kivetnivalót nem látok, sőt, máshol is elég jól bevált stratégia ez.

A hetente változó déli ajánlat kellően izgalmas, azon pedig, hogy a két fogás most már 1990 Ft-ba kerül – tényleg nem lehet fennakadni. Előfordulnak kifejezetten magyaros, és ezzel együtt házias ételek, de kikacsintanak a külföldi konyhák irányába is. Volt a menüben olyan szezámmagos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel, ami bőven verte a pécsi kínai éttermek kínálatában találhatóakat. És önmagában is elégnek bizonyult.

Viszont nem a heti ajánlatok, hanem az étlapon található ételek miatt fogok vissza-visszajárni. Például a legjobb ár-érték arányú fogás, a vörösboros marhapofa (3490 Ft) miatt, ami jól elkészített, minőségi alapanyagokból van, de még egy kis savassággal lehetne ízesebbé tenni. De persze így is bőven jó, ráadásul jelenleg nem is tudok más éttermet a városban, ahol a marhapofa az állandó kínálatban szerepel.

Viszont a teljes képhez két kellemetlen tapasztalatot is meg kell említeni. Egyrészt előfordult, hogy a borjú bécsi (4490 Ft) mellé kínált sült burgonyán a túlhevített/túlhasznált olaj mellékízei érződtek. Ez odafigyelés kérdése. Akárcsak a másik: a rozéra sütött sertésszűz (3490 Ft) készültsége éppen az elfogadhatóság határán volt. Nekem nem volt zavaró rozéság, de tudom, hogy van, akinek ez már no-go zóna.

És a végén még egy fontos kiegészítő információ: a fogyasztás után 10% szervízdíjat számolnak fel. Ezzel semmi probléma nincs, csak jobb észben tartani, és nem fizetéskor meglepődni.

Mischler Cukrászda és Bisztró | H–Szo: 9.00-20.00 Vasárnap: 10.00-18.00


A cikk eredetileg ebben a hírlevélben jelent meg:

#27 – Elektromos szezonstart | Politikusnéi korrektúra | Marhapofás kandidátus
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten csak a támogató tagok és az előfizetők kapják a teljes hírlevelet. #aszerk.Annyi szar történik manapság – nem kezdem el sorolni, lesz lentebb még bőven –, hogy a szokásosnál i…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Hetente egy e-mail, a legfontosabb pécsi hírekkel. Itt feliratkozhatsz. Próbáld ki!

Tovább »

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai viszonylatban középmezőnyben, a 14. helyen áll Magyarország az ipari légszennyezés okozta költségek tekintetében. A visontai MVM Mátra erőmű a legnagyobb kibocsátó, amelynek bezárása évek óta napirenden van, Baranyában pedig a Pannon Hőerőmű okozza a legnagyobb szén-dioxid-terhelést. Pécsen viszont ennél is sürgetőbb problémát jelent, hogy a város a négy legszennyezettebb

By mecseki müzli
Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

„Ebből a 9,5 milliárd forintból épülhettek volna új utak, járdák, játszóterek vagy parkok, lehettek volna belőle jövőbe mutató fejlesztések” – mondta Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere a keddi közgyűlésen a kormányzati kölcsönről, amit a korábbi fideszes városvezetés alatt kellett igénybe venni még 2017-2018-ban. Néhány perccel később a polgármester élő adásban,

By Ervin Gűth