Quán Nón

Quán Nón
Minden a helyén van

Először kicsit meglepődtem, hogy a QAnon mozgalom általában rejtőzködő hívei már a pécsi Árkádban is összeesküvés-elméleteket fognak gyártani. De aztán kiderült, hogy vietnámiak, Ázsia lecsójában, a tavaszi tekercsben utaznak, és különben is „Quán Nón"-nak hívják a helyet.

A létezése azért ért meglepetésként, mert nagyon ritkán járok oda, vagy buzdítok bárkit arra, hogy az Árkád ételudvarában fogyasszon bármit. Szóval fogalmam sincs, hogy pontosan mióta működik a hely, de miattuk most úgy érzem, van miért odamenni (esetleg sokkal drágábban rendelni). Ugyanis az átlagos ázsiai gyorséttermek sokaságából több szempontból is kiemelkedik a Quán Nón. Egyrészt a fogások nincsenek a pultban, hanem jórészt frissen készülnek, ezért várakozni is kell (általában 10-15 perc). Másrészt vállalható a minősége, ami a szűkebb kínálatból is következik.

Amúgy persze megengedőbbnek kell lenni ebben az ázsiai street food (?) kategóriában, hiszen kompromisszumok, a lehető legszélesebb közönség igényeinek kiszolgálása nélkül elég nagy lenne a rizikó. De itt úgy tűnik, hogy kevés ilyen meghasonulásra volt szükség. Talán tartunk már ott, hogy még autentikusabb ázsiai ízekre is lesz tömegigény Pécsen?

És még úgy is nagyon pozitív a véleményem hogy a leveseiknek egyáltalán nem vagyok a rajongója. A legnagyobb bajom, hogy az alaplé túl jellegtelen, és a betétek sem húzzák fel. Viszont a szilárd fogások, mindezt helyreteszik.

Legutóbb a grillezett bőrös császárhús, risztészta, saláta kombót kóstoltam (helyben 1790 Ft), ami frissen és jól volt elkészítve, vállalható a minősége, de ennek is simán lehetne karakteresebb a fűszerezése. A tészta kicsit sok, a zöldség pont elég.

Viszont a signature kaja, és ami eddig mindig meggyőzött: a tavaszi tekercs. Megkockáztatom, most ez a legjobb a városban. Ízletes, ropogós, és egy könnyű ebédnek –nekem – pont jó adag. A mellé kínált édes chiliszósz egyáltalán nem tesz hozzá, inkább egy kis szójaszósz passzolna, de helyben Srirachát is lehet rá locsolni. Elbírja.

Quán Nón, Árkád Pécs, H–Szo: 9.00–20.00, V: 10.00–18:00


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#25 – Furcsa pillanatok | Meglepő befutók | Tavaszi tekercsek
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ez egy ingyenes szám: a feliratkozók, az előfizetők és a támogató tagok is a teljes hírlevelet kapják. #aszerk.Ha nem is óriásit, de megint ugrott egyet a feliratkozók száma. Ezért elsősor…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Tovább »»

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Várkapitánnyal is ostromolhat a Fidesz Pécsen, az ellenzéki polgármester újrázna

Az ellenzéki tárgyalások megkezdődtek, a jelenlegi városvezető Péterffy Attila újrázni szeretne, de a korábbi szövetségesek közül többeket pótolni kell. A Fidesz jelöltválasztását közvéleménykutatás segítheti. A 2024-es önkormányzati választáson Pécsen egyelőre egy polgármesterjelölt indulása biztos. A város ellenzéki vezetője, Péterffy Attila határozottan újrázni szeretne. A hírt a pártoktól független polgármester Kunhalmi

By Ervin Gűth
A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A gyerekeket legózás és drámajáték is nyitottabbá teheti a kortárs művészetre

A kortárs művészet és a közízlés viszonya sose volt felhőtlen. Nyilván a szembeállítás is tévút, de a feszült viszonynál van rosszabb is. A közömbösség. Az érdeklődés, a nyitottság hiánya. De lássuk be, a kortárs művészetekkel, művészekkel általában tényleg nem könnyű, ezért is hiánypótló a Zsolnay-negyed Kortárs Junior néven futó sorozata.

By Ervin Gűth