Quán Nón

Quán Nón
Minden a helyén van

Először kicsit meglepődtem, hogy a QAnon mozgalom általában rejtőzködő hívei már a pécsi Árkádban is összeesküvés-elméleteket fognak gyártani. De aztán kiderült, hogy vietnámiak, Ázsia lecsójában, a tavaszi tekercsben utaznak, és különben is „Quán Nón"-nak hívják a helyet.

A létezése azért ért meglepetésként, mert nagyon ritkán járok oda, vagy buzdítok bárkit arra, hogy az Árkád ételudvarában fogyasszon bármit. Szóval fogalmam sincs, hogy pontosan mióta működik a hely, de miattuk most úgy érzem, van miért odamenni (esetleg sokkal drágábban rendelni). Ugyanis az átlagos ázsiai gyorséttermek sokaságából több szempontból is kiemelkedik a Quán Nón. Egyrészt a fogások nincsenek a pultban, hanem jórészt frissen készülnek, ezért várakozni is kell (általában 10-15 perc). Másrészt vállalható a minősége, ami a szűkebb kínálatból is következik.

Amúgy persze megengedőbbnek kell lenni ebben az ázsiai street food (?) kategóriában, hiszen kompromisszumok, a lehető legszélesebb közönség igényeinek kiszolgálása nélkül elég nagy lenne a rizikó. De itt úgy tűnik, hogy kevés ilyen meghasonulásra volt szükség. Talán tartunk már ott, hogy még autentikusabb ázsiai ízekre is lesz tömegigény Pécsen?

És még úgy is nagyon pozitív a véleményem hogy a leveseiknek egyáltalán nem vagyok a rajongója. A legnagyobb bajom, hogy az alaplé túl jellegtelen, és a betétek sem húzzák fel. Viszont a szilárd fogások, mindezt helyreteszik.

Legutóbb a grillezett bőrös császárhús, risztészta, saláta kombót kóstoltam (helyben 1790 Ft), ami frissen és jól volt elkészítve, vállalható a minősége, de ennek is simán lehetne karakteresebb a fűszerezése. A tészta kicsit sok, a zöldség pont elég.

Viszont a signature kaja, és ami eddig mindig meggyőzött: a tavaszi tekercs. Megkockáztatom, most ez a legjobb a városban. Ízletes, ropogós, és egy könnyű ebédnek –nekem – pont jó adag. A mellé kínált édes chiliszósz egyáltalán nem tesz hozzá, inkább egy kis szójaszósz passzolna, de helyben Srirachát is lehet rá locsolni. Elbírja.

Quán Nón, Árkád Pécs, H–Szo: 9.00–20.00, V: 10.00–18:00


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#25 – Furcsa pillanatok | Meglepő befutók | Tavaszi tekercsek
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ez egy ingyenes szám: a feliratkozók, az előfizetők és a támogató tagok is a teljes hírlevelet kapják. #aszerk.Ha nem is óriásit, de megint ugrott egyet a feliratkozók száma. Ezért elsősor…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Tovább »»

Mellárék kritizálják az ellenzéki városvezetést, egy LMP-közeli szervezettel indulnak az önkormányzati választáson

Mellárék kritizálják az ellenzéki városvezetést, egy LMP-közeli szervezettel indulnak az önkormányzati választáson

A Mindenki Pécsért Egyesületnek polgármesterjelöltje nem lesz, és a civilségre helyezik a hangsúlyt. Nem ez az első eset, hogy konfliktusa van az országgyűlési képviselőnek és a nevéhez kötődő szervezetnek Pécs független polgármesterével és a mögötte álló ellenzéki pártokkal. Mellár Tamás napirend előtti felszólalásával kezdődött a pécsi közgyűlés kedden délelőtt. Az

By Ervin Gűth
Az akadálymentesítés nem csak a fogyatékkal élőknek, hanem mindenkinek jó

Az akadálymentesítés nem csak a fogyatékkal élőknek, hanem mindenkinek jó

Magyarországon egyedülálló szolgáltatást nyújt a pécsi People First Egyesület. Az elmúlt években aprólékos, kitartó munkával feltérképezték a környékbeli akadálymentes helyeket. És azóta is gondozzák, frissítik az oldalukon ingyenesen elérhető adatbázist. Ez a munka szemléletformálással is jár: az adatbázisba kerülő helyek üzemeltetői biztosan máshogy gondolkodnak az akadálymentességről. Közben társadalmi kapcsolatok is

By Ervin Gűth