Rolling Grill Circus

Rolling Grill Circus
A húsos szendvicsek egységesen 2150 Ft-ba kerülnek

A külföldi egyetemistáktól nyüzsgő orvosi kar közelében nem a Rolling Grill Circus az első street food-os kísérlet – elég csak a néhai Fellow's-t vagy a Wok'n'Roll-t említeni. Én minden ilyen próbálkozásnak örülök, pláne, ha átgondolt koncepcióról van szó.

Ráadásul az RGC nem csak átgondolt food truck (büfékocsi?), de a Balatonnál legalább részben ki is próbált koncepció. Nyilván, ami a Balatonnál sikeres, nem biztos, hogy Pécsen, a Honvéd utca–Váci Mihály utca találkozásánál is az lesz. Viszont azt már tapasztalatból mondhatom, hogy nem a kínálaton vagy a minőségen fog múlni.

Mert többször és több mindent is kóstolhattam. Persze, egyszeri teszt alapján is lehet érvényes megállapításokat tenni, véleményt alkotni egy-egy helyről, de sokkal szerencsésebb több élmény után megfogalmazni az összbenyomást. Ami itt nagyon is pozitív.

Kezdem két negatívummal, mert utána úgyis csak a jóság jön. Egyrészt nem lehet leülni vagy pultot támasztani. Másrészt még nincs semmilyen ital a kínálatban. Szerencsére mindkettő baromi egyszerűen orvosolható, mert kisbolt és pad is akad a környező házak között. (+Váci Presszó!!!)

Na, és akkor a pozitívumok. A kínálat már első ránézésre is meggyőző. Az étlap könnyen áttekinthető, rövid, ennek ellenére változatos és az árakban sincs óriási varia. Ez mind az egyszeri vendég választását könnyíti, például koncentrálhat arra, hogy miből kéri azt a szendvicset. A pita az alap, ami hibátlanul van elkészítve, a mérete tökéletes és garantálja, hogy könnyen kezelhető legyen a belevaló. Ami pedig lehet sajtos, csirkés, sertéses. A sertésre pedig több variáció is adódik: amit lehetett én megkóstoltam. A grillkolbászok nagyon is rendben vannak, ami onnan indul, hogy jó méretre van darálva a hús és a fűszerezettsége is hibátlan a szendvicsbe kerülő mindkét fajtának. A porchettásat tartós alapanyaghiány miatt egyelőre nem tudtam tesztelni, viszont a pulled pork-osat igen, így arról is csak jót tudok mondani. Mármint azt, hogy valóban szaftos, puha nagyon jó a fűszerezése és a feltétek is összhangban vannak: nem egymás ellen dolgoznak.

A kóstoltak közül egyedül a grillcsirke nem győzött meg, pedig a fűszerezése alapvetően ennek is jó, nincs baj vele, de a sónak nem volt ideje eljutni mindenhova, ahova kellene. A coleslaw-t viszont külön is ki kell emelnem, mert zöldségméret és ízesítés szempontjából a pécsi kínálatból ez találkozik a legjobban az ízlésemmel.  

A hely már Wolton is megtalálható, de – ahogy az a Woltnál lenni szokott – a rendelés elég durván megdobja az árakat. Mindezt kipróbálni június közepéig lehet, amikor a cirkusz visszagurul a Balatonra.

Rolling Grill Circus (Váci Mihály utca 26.) | H–Szo: 11.00–18.00


A cikk eredetileg ebben a hírlevélben jelent meg:

#32 – Felgyülemlett feszültségek | Töltődő buszok | Energetizáló szendvicsek
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten a támogató tagok, az előfizetők és a feliratkozók is a teljes hírlevelet kapják. #aszerk.A tavaly szeptemberi „éles” indulás óta rengeteget alakult tartalmi és szerkezeti szem…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!