Színes társaság – Ezek a jelöltek futnak még (az aláírásod után) Pécsen

Színes társaság – Ezek a jelöltek futnak még (az aláírásod után) Pécsen

Múlt szombaton indult az aláírásgyűjtés, de egyelőre csak a Fidesz-KDNP és a hatpárti ellenzéki összefogás egyéni jelöltjei adták le az országgyűlési választáson való induláshoz szükséges támogató aláírásokat Pécsen. Nem is volt kérdéses, hogy Hoppál Péternek, Kővári Jánosnak, illetve Szakács Lászlónak és Mellár Tamásnak sikerülhet-e. Ez jól mutatja azt is, hogy kiknek van valós támogatottsága és valós esélye behúzni a Baranya 01. és a Baranya 02. körzeteket. Persze, a tét nem „csak" ennyi, így megnéztem, hogy Pécsen kik szeretnének még indulni, ugyanis a többi aspiránsnak már csak hét napja maradt a minimum, azaz 500 érvényes támogatói aláírás begyűjtésére és leadására.

A hivatalos kampányidőszak első napján bizonyosodott be, amit a Fidesz-közeli média már december óta lebegtetett, hogy a kiugrott DK-ás Bognár Szilvia is indulna a parlamenti választáson. Az exalpolgármester jóval kisebb meglepetést szerzett, mint a városvezetésből és pártjából nemrég szintén kiugrott jobbikos Hencsei Zsolt, aki szintén megméretettné magát. Ami viszont közös, hogy mindkettőjüknek nagyjából annyi esélyt jósolok, mint Komáromi Istvánnak. Hogy kinek? Az egykori szocialista politikus a 2019-es önkormányzati választáson polgármester szeretett volna lenni, és függetlenként még telefonos kampányra is volt pénze valahonnan. Aztán végül alig több mint 500 szavazatot gyűjtött be.

A másik oldalról, azaz a Fidesztől szavazatokat talán a Mi Hazánk Mozgalom tudna elvenni, már amennyiben sikerül jelöltet állítani Ipacs Sándor és Varga Tamás személyében. Erre most több esélyük van, mint az önkormányzati választáson, amikor a polgármesterjelöltjük el sem tudott indulni.

De vannak még más lehetséges indulók is: az online-szexiparból meggazdagodó Gattyán György, vagyis a Megoldás Mozgalom jelöltjei. A Baranya 01-ben a párt jelöltje Palkó Ádám, míg a Baranya 02-ben Juhász Gábor lehet. Nagyon színes társaságban vannak, erről a Telex készített egy remek összeállítást. Illetve kettőt.

Ennél nyilván csak a Kutyák tudtak színesebb, önazonosabb társaságot összehozni. Minden baranyai választókerületben elindulnak: a pécsi kerületekben Martos „Komloszaurusz" Csongor és Nagy Richárd, aki annyira passzivista, hogy még az angoltudása is csak passzív.

Ezen kívül még három formáció potenciális jelöltjeit találtam meg.

A Le az Adók 75%-ával Párt Békési Sándort a Baranya 01-ben nevezné, akinek érdemes néhány lájvozott facebookos videóját megnézni. Csak, hogy lássuk a helyzet komolyságát.

A Szanyi Tibor-féle ISZOMM (nem vicc) és a Thürmer Gyula-féle Munkáspárt által összehozott Baloldali Összefogás is indítana jelöltet ugyanitt, Sugár György személyében. Aki, a legutóbbi pécsi választáson, vagyis az önkormányzatin is próbálkozott, akkor 31 szavazatot kapott.

És a ledurvábban kamu szagú, az oltásellenességet zászlajukra tűző Gödény-féle Normális Élet Pártja jelöltjeit: Baranya 01-ben Hirth Józsefet, míg Baranya 02-ben Árvainé Behán Zsuzsannát indítanák.


A szöveg első, a Baloldali Szövetség jelöltjét még nem tartalmazó verziója ebben a hírlevélben jelent meg:

#24 – Romboló vélemény | Színes társaság | Korrekt burger
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten csak az előfizetők és a támogató tagok kapják a teljes hírlevelet. #aszerk.Nem hirdetek a közösségi médiában. Nem zárkózom el előle, egyáltalán nem tilos, de egész egyszerűen…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Tovább »

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai viszonylatban középmezőnyben, a 14. helyen áll Magyarország az ipari légszennyezés okozta költségek tekintetében. A visontai MVM Mátra erőmű a legnagyobb kibocsátó, amelynek bezárása évek óta napirenden van, Baranyában pedig a Pannon Hőerőmű okozza a legnagyobb szén-dioxid-terhelést. Pécsen viszont ennél is sürgetőbb problémát jelent, hogy a város a négy legszennyezettebb

By mecseki müzli
Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

„Ebből a 9,5 milliárd forintból épülhettek volna új utak, járdák, játszóterek vagy parkok, lehettek volna belőle jövőbe mutató fejlesztések” – mondta Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere a keddi közgyűlésen a kormányzati kölcsönről, amit a korábbi fideszes városvezetés alatt kellett igénybe venni még 2017-2018-ban. Néhány perccel később a polgármester élő adásban,

By Ervin Gűth