2 min read

Umami

Eléggé eklektikus a kínálat, ami valós igénynek tűnik, már a hallgatók (nemzetközi) összetétele miatt is.
Umami Pécs PTE ÁOK
Fotó: Umami - Facebook / @gadgetfoto

Ha béna szlogen kellene a PTE orvosi karának új elméleti tömbjében található Umaminak, akkor nagyon adja magát a „Több mint menza". Amúgy teljesen találó lenne, mert a hely messze túlmutat a legtöbb oktatási intézményhez köthető menzán. Nevezhetnék akkor már inkább gyorsétteremnek, de sajnos erre is elég sok negatív réteg tapadt rá. Nem ok nélkül, szóval inkább hagyjuk egy kicsit a skatulyákat.

Ráadásul, azért is érdekes a hely, mert nem csak egyetemi polgárok számára nyitott. Szeptember óta, ha nem is intenzíven, de viszonylag gyakran ettem itt. Az ételek minősége a kezdettől hozza az elvárható szintet – és elvárásom azért lehetett, mert a Pezsgőházat is üzemeltető csapat dolgozik a háttérben. Időközben a gördülékenység is társult az élményhez.

Ok, de mit lehet enni? Reggel, délben és délután is mást, a déli ajánlat pedig a hely jellegéből adódóan eleve naponta változik. Ok, de mit lehet itt enni? A kategórián túl, ez a még nehezebben skatulyázható része az Umaminak. Ugyanis, eléggé eklektikus a kínálat. Ami valószínűleg valós igény, már a hallgatók (nemzetközi) összetétele miatt is. Ok, de mit lehet itt enni? Az elmúlt hónapokban ettem már itt indiait, kínait és magyarost is. Nem mondom, hogy minden 100%-ig autentikus lett volna, de minimum ismerős és populárisra hangolt. Az adagokra nem lehet panasz, az ár-érték pedig kifejezetten rendben van. Ok, de mit lehet itt enni? Például egy tartalmas leves és könnyed főétel menüt, általában 1600-1800 Ft-ból. Megfordítva 1800-2300 Ft-nál vagyunk. De azért nem írok konkrét ételeket, mert nagyon gyakran változik a kínálat. Másrészt, nem is tudok kiemelni semmit, mert tényleg mindig és minden rendben volt.

Ami hatalmas plusz még, hogy nagyon könnyű húsmentes, de teljes értékű menüt összeállítani, és a délutáni – hetente változó – ajánlatoknál is gondoltak erre.

Szóval, a gyorsasággal, a kiszámíthatósággal és a változatossággal együtt ez az egész kombináció egy nyertes ajánlatnak számít nálam, és nem csak a környéken, de városi viszonylatban is.

Umami | Szigeti út 12., PTE ÁOK Új elméleti tömb


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#13 – Levelek | Fák | Gyökerek
Ez itt a mecseki müzli, amiben minden csütörtök reggelre összegyűjtöm neked az elmúlt hét nap legfontosabb, legérdekesebb pécsi vonatkozású híreit. Ha valaki továbbította neked ezt a levelet, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy pontosan mi is ez. #aszerk.Vannak könnyebben és…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!