Utópia Pékség és Pizzéria

Utópia Pékség és Pizzéria

Nem lesz pizzatesztelős sorozat, de úgy alakult, hogy pont ezért kell megint dicsérni egy helyet. Ráadásul, elsősorban a műfaj (jó pizza) halálát jelentő versenyszámban, ami a házhozszállítás. Kellett(?) egy pandémia – meg az időpontra rendelés lehetősége –, hogy ezen a téren löketet kapjon a pécsi kínálat, és ezt a jó hullámot jól lovagolja meg az Utópia is.

A nyár közepén nyitottak a Surányi úton, ami nekem sehogyse esik soha útba, de a házhozszállítás bevált. Mivel a négysajtos (ami Wolton 2990 Ft) a kattanásom, elsőre azt is rendeltem tőlük. Meg kenyeret is, mert már a képek is meggyőzőek voltak. A pizza kiváló: jó szerkezetű, roppanós tészta, nagyon okés sajtok. Az extrát a dió jelenti, de az nem adott annyit az élményhez, hogy indokoltnak érezzem a jelenlétét. Az áron persze lehet bosszankodni, de érdemes végignézni a pécsi kínálatot, nem kirívó ez a minőségi pizzák között.

Ha már rendeltem, betettem egy kenyeret is a kosárba. Fehéret, kovászosat (pizzák is kovásszal készülnek), amit 1250 Ft/850-900g áron mérnek. Hát, igen, messze vagyunk a KSH által kikalkulált 398 Ft/kg-os augusztusi ártól, de nem is állagjavítókkal felpumpált cuccról van itt most szó. És tápértékben sem úgy működik a dolog. Bár nem volt hibátlan, kicsit túlment sütéskor, de a kéreg íze és a belső struktúrája nagyon összejött. (És, három nappal később is szívesen ettem belőle.)

Ehhez a cikkhez aztán próbáltam helyben is tesztelni a pizzájukat, de sajnos hétköznap délben még nem volt kellően felfűtve a kemence. Szóval, egy elég ízletes és laktató quiche-sel kárpótoltam magam. És sajnos rábukkantam a hely egy gyengéjére is, ami a kávé. Nem is annyira technikai probléma ez, nekem úgy tűnik, hogy a használt alapanyag bizony ennyit tud.

Utópia Pékség, Kávézó, Pizzéria | Surányi Miklós út 21.


A cikk először ebben a hírlevélben jelent meg:

#2 – Nutellás Pécs | Pride-kutatás | Okosparkolás
Hétről hétre elolvasok mindent, hogy csütörtök reggelre összefoglaljam neked a lényeget. Ha tetszik, akkor továbbítsd annak, aki nem tudja, hogy hol érdemes Bólyban enni. Ha pedig valaki továbbította neked, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy mi is ez. És fel is iratkozhatsz…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

Tovább »»

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Petíció indult Pécsen januárban, hogy ismét engedélyezzék az apa és egy dúla egyidejű jelenlétét a vajúdás alatt a klinikán. Aláírásgyűjtés azonban nem csak itt, hanem számos más vidéki és fővárosi intézmény gyakorlata kapcsán elindult, amiről korábban átfogó cikket írtunk. A témában megkérdeztük a pécsi klinikaigazgatót, Kovács Kálmán Andrást, akinek a

By mecseki müzli
Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Nehézkes a pécsi buszok egyébként korszerű helyzetkövető technológiájának használata, az alkalmazás elavult, ezért egy független fejlesztő saját megoldással jött ki. Az elektronikus jegy- és bérletváltás területén nagy előrelépések történtek, de itt is további fejlesztésekre lenne szükség. * Nehezen hozzáférhető, elavult szoftveres megoldásokkal használhatjuk a Tüke Busz járatkövető szolgáltatását a hivatalos felületeken.

By mecseki müzli
Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Aláírásgyűjtés kezdődött januárban, a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának címezve a kérést, ne kelljen választania a szülő nőnek, hogy az apa vagy a dúla legyen jelen szülésénél. Tavaly ősszel az országban több helyen indultak petíciók a helyzet megváltoztatására, ugyanis a koronavírus-járvány óta a nők vajúdásánál nem lehet bent egyidejűleg két

By mecseki müzli