#69 – Huszonkettes legek | Hiányzó információk | Búcsúzó megyék

#69  – Huszonkettes legek | Hiányzó információk | Búcsúzó megyék
Lokális multikulti II. (2022), digitális vegyes technika – 12 000 EUR

A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ez egy év végi különszám: az előfizetők, a támogató tagok és az ingyenes feliratkozók is ugyanazt a hírlevelet kapják.

Nincs ez mindig így! Mindig a teljes hírlevelet szeretnéd? Válts támogató tagságra vagy előfizetésre!


#aszerk.

Ez egy év végi, csökkentett üzemmódban készülő különszám, ezért a szokásos rovatok szinte el is maradnak. Viszont a magam módján értékelem az eltelt tizenkét hónapot, ami szerencsére elég mozgalmas volt a mecseki müzli szempontjából. Bár csak 48-at vállaltam, végül (szerencsére) betegségek és (sajnos) nyaralások sem gátoltak: 2022-ben minden héten volt új hírlevél.

Egyébként a mutatók egyáltalán nem rosszak, de a fenntartható működéshez, további bővüléshez még kétszer annyi támogatóra, előfizetőre, feliratkozóra volna szükség, mint amennyi most van. Ez egy kiváló cél 2023-ra! Köszönöm, ha segítesz akár egy megosztással, ajánlással – és persze előfizetés vagy tagság beállításával!

És egy igazi örömhír a köszöntő végére: legközelebb már a sokkal boldogabb Baranya vármegyéből jelentkezem! És ehhez még csak költöznöm sem kell!

Üdv,
Ervin


#kvíz2022

A mecseki müzli nem csak egy hírválogatás, nagyon sokszor olyan információk is vannak benne, amiket máshol egyáltalán nem olvashatsz. Készítettem egy önkényes válogatást és rövid játékot, amiből kiderül, hogy ebben az évben melyek voltak azok a helyi hírek, amik csak a rendszeres mecseki müzli olvasókhoz juthattak el.


#top2022

Nyilván felesleges magyaráznom, hogy a mecseki müzli alapvetően egy heti hírlevél. Viszont néha, legalábbis nem olyan gyakran, ahogy szeretném, de előfordulnak önálló cikkek is az oldalon. Illetve arra is több példa van, hogy a hírlevél egy-egy részlete önálló tartalomként állja meg a helyét az oldalon. Szóval, a lehető leglustább módszerrel ezek közül válogattam, vagyis megnéztem, hogy melyek voltak a legnépszerűbb mecseki müzli oldalak 2022-ben:

No. 1. - Búcsú a vásárcsarnoktól

A város életében kiemelt jelentőségű beruházás fejeződött be idén: nyáron elkészült és átadták az új vásárcsarnokot. Előtte egy rövid múltidézéssel egybekötött képriportban vettem búcsút a régitől. Az anyagnak eddig ~11 500 egyedi látogatója volt, a legtöbben facebookos megosztásokból találtak ide. | mecsekimuzli.com

No. 2. - A tavaszi tekercs

Nagyon örülök, hogy a legolvasottabb tartalmak közé bekerült egy gasztrós cikk is. Ráadásul időtállónak bizonyult, legalábbis egyelőre, az írás februári közlése óta még mindig hozza az elvárt szintet a város legjobb tavaszi tekercse a Quán Nónban. A bejegyzésnek eddig ~3800 egyedi látogatója volt, és most már a legtöbben a Google keresések segítségével találnak ide. | mecsekimuzli.com

No. 2. - Álcivil kontentfarm

Az hihetnénk, hogy a NER 13. évében már minden trükköt láttunk, de a pécsi fideszes propaganda körül kiépült álcivilek hálózata országosan is egyedülálló. A bejegyzésnek eddig ~2300 látogatója volt, és ehhez közösségi médiás aktivitás vagy túl sok hivatkozó oldal sem kellett (egyedül az Átlátszó hivatkozott rá egy cikkében). | mecsekimuzli.com


A mecseki müzlinek előfizetőkre (1190 Ft/hó) és tagokra (1990 Ft/hó) van szüksége a működéshez. Részletek itt.


#holmiez

Szerdán az instagramon, csütörtökön a hírlevélben. Hol van és mi ez?

A képen a Konzum Áruház mozgólépcsője látható. Baranyában itt volt az első mozgólépcső, eredetileg a Szovjetunióból akarták beszerezni, aztán egy ideig úgy tűnt, hogy a gyártó nem tud időben szállítani, ezért felmerült, hogy Jugoszláviából pótolnák. Valamiért aztán mégis az eredeti verzió lett a nyerő. Talán ezért sem volt zökkenőmentes a beüzemelése: bár az áruházat 1976 novemberében megnyitották, a mozgólépcsőt csak következő év februárjában vehette használatba a vásárlóközönség. A szerkezet csodaszámba ment, és a Dunántúli Napló beszámolója szerint a segítők, vigyázók hat menet után már a gyerekeket is könyörtelenül hazaküldték. Sokáig „vásárlással egybekötött divatbemutatók” helyszíneként szolgált.

📸
Szeretnéd a fotódat a hírlevélben és a mecseki müzli instagramján látni? Küldj nekem egy frankó, feladványnak sem utolsó, friss pécsi képet az info@mecsekimuzli.com-ra, és írd meg, hogy másoknak miért lenne érdekes, amit látunk! Instán taggelés, itt meg kredit jár érte. És persze köszönet.

Tetszett, amit️ olvastál? Segíts!

  • Továbbítsd a hírlevelet egy ismerősödnek, és mesélj róla másoknak! Mondd el nekik, hogy bármikor feliratkozhatnak! Itt.

Tovább »»

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Ezért nincs kétkísérős szülés Pécsen – Interjú Kovács Kálmán András klinikaigazgatóval

Petíció indult Pécsen januárban, hogy ismét engedélyezzék az apa és egy dúla egyidejű jelenlétét a vajúdás alatt a klinikán. Aláírásgyűjtés azonban nem csak itt, hanem számos más vidéki és fővárosi intézmény gyakorlata kapcsán elindult, amiről korábban átfogó cikket írtunk. A témában megkérdeztük a pécsi klinikaigazgatót, Kovács Kálmán Andrást, akinek a

By mecseki müzli
Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Úttörő volt, de nagyon lemaradt a Tüke Busz járatkövető rendszere

Nehézkes a pécsi buszok egyébként korszerű helyzetkövető technológiájának használata, az alkalmazás elavult, ezért egy független fejlesztő saját megoldással jött ki. Az elektronikus jegy- és bérletváltás területén nagy előrelépések történtek, de itt is további fejlesztésekre lenne szükség. * Nehezen hozzáférhető, elavult szoftveres megoldásokkal használhatjuk a Tüke Busz járatkövető szolgáltatását a hivatalos felületeken.

By mecseki müzli
Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Nem itt szültem, hogy a dúlám és az apa is velem lehessen – Ezért indított petíciót egy pécsi anyuka

Aláírásgyűjtés kezdődött januárban, a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának címezve a kérést, ne kelljen választania a szülő nőnek, hogy az apa vagy a dúla legyen jelen szülésénél. Tavaly ősszel az országban több helyen indultak petíciók a helyzet megváltoztatására, ugyanis a koronavírus-járvány óta a nők vajúdásánál nem lehet bent egyidejűleg két

By mecseki müzli