#4 – Gyűlések | Viták | Tetők
6 min read

#4 – Gyűlések | Viták | Tetők

#4 – Gyűlések | Viták | Tetők

Ez itt a mecseki müzli, ami csütörtök reggelente érkezik. Elolvasok minden pécsi hírt, és összefoglalom neked a lényeget.

Ha valaki továbbította neked, vagy először jársz az oldalon, akkor itt elolvashatod, hogy mi is ez. És fel is iratkozhatsz.

#aszerk.

Sokat gondolkodtam azon, hogy honnan, mitől számít egy projekt sikeresnek. Nyilván elsősorban erről a hírlevélről gondolkodtam, és több mérce is eszembe jutott. Olyasmi, aminek a mérése nehéz, mert elsősorban nem is számok jutottak eszembe. Ezeknek egy részét máris teljesítettem: köszönöm is a sok-sok pozitív visszajelzést.

Viszont tény, hogy mérhető eredményeket is szeretnék. Ezeket nehezebb is teljesíteni, de legalább könnyebben számonkérhetőek. Kijön-e a matek-e, ugye-e. A matek meg annyi, hogy hosszabb távon akkor tud ez az egész jól működni, ha például fél év múlva lesz rá elég feliratkozó (mondjuk 500) és azon belül is elég előfizető/tag (mondjuk 50). Aztán több.

Mivel elsősorban az organikus növekedésben (a termék jó hírében) hiszek ezért rajtad is múlik, hogy lesz-e közép és hosszú távon ez a hírlevél. És, ha lesz, mennyi időt, energiát tudok rászánni. Szóval, ha tetszik, amiket olvasol, szeretnél még, akkor egy-egy továbbküldéssel, facebookos megosztással – vagy ahogy tudod – vidd a hírét a mecseki müzlinek!

Köszi,
Ervin


#nagykötőjel

– KÖZGYÜLI: Rekordgyanús, bruttó tízórás önkormányzati ülés volt kedden. Csak perverzeknek ínyenceknek érdemes végignézni Youtube-on vagy átfutni a PécsMa tudósítását. A szimbolikus ügyek mellett érdemi döntések is voltak. Például, hogy újabb 8 elektromos buszra írnak ki közbeszerzést, és ez a buszpark állapota, kimaradó járatok miatt mindenképpen jó hír. A másik, hogy már uniós forrásokra is pályázhatnak a nem állami víziközmű szolgáltatók, de a támogatáshoz előzetes feltételes közbeszerzésre van szükség, ezért ezt a folyamatot is elindítják. Így 5 milliárd forintos összköltségvetésű projektre van esély, 70%-os támogatási intenzitás mellett, ami komoly lendületet adhat a nagyon is szükséges víziközmű-rekonstrukcióknak.
Az első komoly vita egyébként a #3-ban is említett Megyeri úti lakópark kapcsán alakult ki. A pécsi fideszes képviselők olyan – amúgy jogos – aggályokat fogalmaztak meg, amelyekre maga az előterjesztés konkrét válaszokat kínált. Például a parkolóhelyek száma, a kialakuló forgalom, a beépítési sűrűség tekintetében. Érdekes módon, amikor 2018-ban a Rókus dombra (Mecsek oldal) tervezett 110 lakásos Golden Cornerről kellett dönteni, az előterjesztések úgy mentek át, ahogy egy NER-közeli vállalkozásnál illik. Sőt, korábban valamiért pont oda épült egy összekötő út is: közpénzből. A Pécs Pláza melletti lakóparknál pont fordított helyzet áll elő: a beruházó még az építkezés megkezdése előtt épít – saját költségen – utakat.

– VITÁS: Első körben – a Pécs-Baranyai Értelmiségi Klub szervezésében – nem sikerült minden ellenzéki előválasztási jelöltet egy asztalhoz ültetni. Szakács László, Keresztes László Lóránt és Nemes Balázs ott volt, de Mellár Tamás a Vasutas Művelődési ház helyett inkább az ATV-be ment. Szavazatmaximalizálási, választóelérési szempontból lehet, hogy jó döntést hozott. És ez igaz lehet arra is, hogy a közpénzekkel kitömött Fidesz-közeli Pécs Aktuálon is jelennek meg fizetett politikai hirdetései. De az se csoda, ha sokaknak vannak rossz érzései mindkét döntéssel kapcsolatban.
Na, de a Partizánnak köszönhetően mégiscsak lesznek minden pécsi indulót felvonultató előválasztási viták. Ráadásul – mivel a informatikai rendszer múlt szombati földbeállása miatt szeptember 28-ig meghosszabbították a szavazást – ezeknek még több értelme (akár tértje) is lehet. A viták szeptember 24-én pénteken 17.00 és 19.00 kezdettel a Zsolnay-negyedben (E78) lesznek, de online is lehet majd követni.


🔒 A hírlevél itt nem ér véget, de csak feliratkozás és bejelentkezés után lehet tovább olvasni. A feliratkozás ingyenes és bármikor lemondhatod. 🔓

Szóval, kérsz mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét. Itt feliratkozhatsz az ingyenes hírlevélre. Próbáld ki!

This post is for subscribers only