Lyr Speciality Coffee and Food

Lyr Speciality Coffee and Food

A város egyik legjobb vega helyét továbbadnák az üzemeltetők valakinek, de mivel nem akárkinek, így rendkívüli hirdetést írtak. Szóval, a mostani ajánló apropója kicsit szomorú, de reménykedjünk, hogy a kaja továbbra is olyan jó lesz a Lyr Speciality Coffee and Food-ban, mint eddig.

Bár több versenyző kiesett, elköltözött, azért a Jókai tér még mindig egy gasztrohub. És itt a Lyrt szoktam rizikómentes ajánlatként a Pécsre látogató vegetáriánus ismerősöknek bedobni, rossz visszajelzést pedig még sose kaptam.

Legutóbb konyhazáráshoz közeli időpontban estünk be és kicsit szűkösebb volt a választék. Még lehetett választani, csak a legendásan jó burgerekből vitték ki éppen az utolsókat. És itt kell elmondani, hogy a helyen felszolgált minden étel házi fejlesztés, külön ügyelnek a helyi alapanyagokra, fenntarthatóságra, és ennek tükrében érdemes mind az árakat, mind a felszolgált ételeket értékelni. És a felsoroltak nem mentségek, hanem nehezítő körülmények.

Sült krumpli nélkül is működne 

Két tál került az asztalunkra, én a grillzöldséges hummusszal ismerkedtem behatóbban. Az alapanyagok tisztelete egyértelműen érződik, a zöldségek tényleg ízletesek és egyik sem telepszik a másikra, vagy nyomja el. Összhangban van a tányér. A fűszerezettség mellett a sült krumpli gondoskodik a garantált jóllakásról, de működne nélküle is.

Megkóstoltam azért a céklás hummusz és pirított tofu kombót is, amiben utóbbinak a kérge volt igazán lenyűgöző. Mármint tényleg ropogósra sült kérge volt a tofuszeleteknek, amit azóta nekem még otthon nem sikerült reprodukálni, pedig próbálkozom!

🥫
Konzerv: Még 2018-ban interjúztam az egyik alapítóval, itt lehet elolvasni. | pbkik.hu
🥬
Friss: A PécsTV gasztonómiai műsora is nemrég róluk szólt. | PécsTV/YouTube

A szöveg eredetileg ebben a hírlevélben jelent meg:

#43 – Hangok hiánya | Magyarázatok életszerűtlensége | Séták hétvégéje
A mecseki müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti neked, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezen a héten csak az előfizetők és a támogató tagok kapják a teljes hírlevelet. #aszerk. Elengedtem most egy kicsit a podcast-gyártást, mivel a szabadságolások miatt egyszerűen képtelen…

Tetszett, amit olvastál?
Kérsz még mecseki müzlit?

Semmi felesleges szénhidrát, semmi szemét.
Minden csütörtök reggelre összegyűjtöm, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Iratkozz fel, próbáld ki a hírlevelet!