Negyedszer is sztrájkolhatnak a Tüke Busznál. Elmondjuk, hogy mi vezetett idáig

Negyedszer is sztrájkolhatnak a Tüke Busznál. Elmondjuk, hogy mi vezetett idáig

Három sztrájk, sok tárgyalás, sztrájkjogi per, harcias nyilatkozatok után sem született megállapodás a sofőrök idei béremeléséről. Hamarosan kiderül, hogy az önkormányzati választás előtt lesz-e még tiltakozás a 25%-os béremelésért vagy megelégednek a már bevezetett 18,5%-kal. 

A Tüke Busz az előző évekhez hasonlóan még tavaly decemberben bértárgyaláshoz kezdett a cégnél működő szakszervezetekkel, azaz a Független Demokratikus Szakszervezettel (FDSZ), és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezettel (SZAKSZ) a buszvezetők béremeléséről. Az önkormányzati tulajdonú vállalat szerint azonban a tárgyalások eleinte nem voltak sikeresek, mert egyik szakszervezet sem vett részt jogszerűen. 

Az elhúzódó viták, tárgyalások után február 9-én a Tüke Busz végül 18%-os béremeléssel állt elő, melyet az FDSZ el is fogadott. Az önkormányzati cég hangsúlyozta, hogy ez az ágazatban magas bérfejlesztésnek számít. A Volánnal 17%-os emelésben egyeztek meg a szakszervezetek. A megajánlott emelést azonban SZAKSZ nem fogadta el, tovább folytatták a bérharcukat. 

A buszos cég vezérigazgatója ezután saját hatáskörben 18,5%-os emelést vezetett be, amit januárig visszamenőleg ki is fizették a buszvezetőknek.

A társaság szerint ez már meghaladja a KSH által közzétett inflációs mutatókat is, és az egyéb juttatásokkal kiegészítve összesen 19,8%-os keresetemelést jelent. Azonban ezt az intézkedést is egyelőre csak az FDSZ fogadta el, a SZAKSZ még nem.

„Úgy ítéljük meg, hogy a Tüke Busz Zrt. autóbusz-vezetőket érintő, az ágazati átlagot és az infláció mértékét is meghaladó, azaz reálbér-növekedést eredményező kereset-növelési ajánlata elfogadható”

– írta a Mecseki Müzli kérdésére az önkormányzati cég.

Megkeresésünkre Dobi István, a SZAKSZ elnöke elmondta, hogy szerintük más autóbusz-közlekedést végző vállalatok sokkal kevesebb terheléssel, magasabb bért fizetnek, így az elvándorlás a Tükétől a mai napig nem állt meg, jelentős a munkaerőhiány. Szerintük emiatt legalább a 25% lenne az elfogadható emelés. 

Az elnök szerint a bérmegállapodás már politikai kérdéssé vált. „Továbbá a polgármester, mint a Tüke Busz tulajdonosi jogokat gyakorlója, ezt már presztízskérdésként kezeli” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy mit értek el az eddigi sztrájkokkal, a szakszervezet elnöke így válaszolt: 

„Az elmúlt három sztrájkunknak eddig annyi eredménye volt, hogy a munkáltató az üzleti terv elfogadása előtt, január 1. napjával, egyoldalúan meglépte a 18,5%-os alapbéremelést. Múlt év decemberében úgy értesültünk, hogy a Tüke Busz 13-14% körül tervezi növelni a bért 2024. évben. Ettől akkor már 4,5%-kal magasabb bérfejlesztést értünk el a nyomásgyakorlással.”

A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet egy ideig 20%-os emeléssel is beérte volna, de ennek az engedménynek a március 7-i határidőt szabtak. Miután így sem született megállapodás, visszaálltak az eredeti, 25%-os követelésükhöz. Habár újabb munkaszüntetésre még nem került sor, továbbra is kérdés maradt, hogy mikor születhet tényleges megállapodás. A Tüke Busz Zrt. elárulta, hogy továbbra is nyitottak a megegyezésre, de a már bevezetett 18,5%-nál magasabb emelést nem fognak ajánlani. 

A SZAKSZ viszont éppen a sztrájkhajlandóság felmérésén dolgozik, és ha az autóbuszvezetők többsége még mindig támogatja a bérharc folytatását, akkor a következő eredménytelen bértárgyalás után döntenek a következő munkabeszüntetés időpontjáról, tudtuk meg. Dobi István egy friss bejegyzésben viszont azt is elismerte, hogy abba fogják hagyni az idei bértárgyalásokat, ha a többség már esetleg nem támogatná a további tiltakozásokat.

Dobi szerint a SZAKSZ jobban képviseli a vezetők érdekeit az FDSZ-nél:

„…felvet kérdéseket, hogy a korábban 200 feletti tagsággal rendelkező szakszervezet, hogy vált ma már csak második taglétszámmal rendelkező szakszervezetté. Mi pedig pár év alatt közel 110 főre növeltük a taglétszámunkat a Tüke Busznál, ezzel a SZAKSZ átvette a vezetést. Sokáig csak egy szakszervezet volt a Tüke Busznál, most miért van kettő? Egy elégedett tag, nem lép ki abból a szakszervezetből, ami harcol érte és megfelelő színvonalon képviseli!” – fogalmazott.

A témában kerestük a Független Demokratikus Szakszervezetet is, de a cikkünk írásáig nem kaptunk választ. 

💡
Olvasóink kérésére Mecseki Müzli több cikkben foglalkoztunk a pécsi tömegközlekedés helyzetével. A hírlevél feliratkozóit nemrég néhány kérdés megválaszolására kértük. A felmérés nem reprezentatív, de az eredmény mégis érdekes. A válaszadók 95%-a tudott arról, hogy sztrájkok voltak, de a 90%-uknak nem befolyásolták a mindennapjaikat. A válaszolók 40%-a semleges a sofőrök követelésével kapcsolatban, de 52%-uk inkább támogatja vagy nagyon is támogatja még a 25%-os alapórabér-emelést is. 
A képet az 1-2 mondatos olvasói vélemények tovább árnyalták. Van, aki úgy látja, hogy már a 20%-os követelés is túlzó, a növekedés mértéke az infláció mértéke felett van. Mások egyenesen teljes, általános munkabeszüntetést javasoltak, illetve akár vadsztrájkot, ami a pécsi szemétszállítóknál hozott gyors bérrendezést.

Tárgyalásokon túl, hadüzeneten innen

A SZAKSZ a sztrájkokon kívül többször üzent a Tüke Busznak a közösségi médián keresztül. Előfordult, hogy számon kérték egy próbaidős dolgozó kirúgását, mert szerinte a munkabeszüntetésben való részvétele miatt bocsátották el (mi úgy tudjuk, hogy egyéb okokból mondtak fel neki). 

Azonban az egyik legfigyelemfelkeltőbb bejegyzés talán a március 20-i volt, amihez egy olyan Tüke Busztól származó levelet is csatoltak, melyet a önkormányzati cég vezérigazgatója, Skutnik Tibor írt alá. A levélben Skutnik arról tájékoztatja a munkavállalókat, hogy a bíróság első fokon jogellenesnek ítélte meg a január 29-i sztrájkot. A SZAKSZ elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a döntés még nem volt jogerős, és fellebbezést ígért. A fellebbezésnek úgy tűnik meg is lett a gyümölcse, mert április 3-án kiderült, hogy a SZAKSZ-nak kedvezett a másodfokú bíróság, nem találták jogellenesnek a januári munkabeszüntetést.

Dobi szerint a Tüke Busz vezérigazgatójának közleménye idő előtti volt, és meg kellett volna várnia a másodfokú döntést.

A Tüke Busz Zrt. így kommentálta az esetet: 

“[a Tüke Busz] vezérigazgatója a kinevezése óta kiemelten fontosnak tartja, hogy a társaság valamennyi munkavállalóját hitelesen tájékoztassa a cég történéseiről. A vezérigazgató a bíróság elsőfokú ítéletéről ugyanúgy tényszerű tájékoztatást adott a társaság dolgozói számára, ahogy a másodfokú ítéletről is.”

A SZAKSZ trükközéssel is meggyanúsította a zöld buszos cég vezetését, mondván, hogy átszervezésekkel tompították a sztrájk hatékonyságát. A Tüke Busz a Mecseki Müzlinek így fogalmazott:

„A munkabeszüntetésre vonatkozó minimális szolgáltatás mértéke objektív, azt jogszabály írja elő. Ez alapján minden munkabeszüntetés idejére sztrájkmenetrendet készítettünk, aminek végrehajtása a sztrájkban résztvevő kollégák számára is kötelező. A munkabeszüntetések időszakában a jogszabályi előírásoknak megfelelően szerveztük a munkát az autóbusz-vezetők számára.“
Már hónapokkal a hivatalos kampány előtt kikerültek a kormányzati propagandaplakátokat idéző gerillamatricák Pécsen – Fotó: Gűth Ervin

Az ezzel kapcsolatos kérdésünkre Dobi István kijelentette: „A bérharcunk a Tüke Busznál egyik párttal sem hozható kapcsolatba, ahogy ez az országos sztrájkunknál sem volt tapasztalható. Tehát nem érdekel minket az, hogy ezt, hogy használják ki, a választásokkal kapcsolatban. Szakszervezetünk minden párttól egyenlő távolságot tart és a munkáltatóktól is teljesen független a működése.”

A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet jövőbeli sztrájkokkal kapcsolatos döntése április 22-e után várható. Megállapodás hiányában akár még a június 9-i választáson akár jelentősége is lehet még a sztrájkoknak.

Frissítés: Hétfőn, azaz április 22-én késő délután a SZAKSZ bejelentette, hogy a Tüke Busz 250 autóbuszvezetőjéből 42 (16%) támogatta a bérkövetelés fenntartását, a többség elégedett a 18,5 %-os keresetfejlesztéssel. „Mindezek után kijelenthető, hogy a SZAKSZ 2024. évre szóló bértárgyalásokat a munkáltatóval befejezi és bérmegállapodást nem kíván kötni a Tüke Busz Zrt. vezetésével” – írta Dobi Istán a szakszervezet Facebook-oldalán.

Szerző: Kalmár Kristóf


A szakszervezetiség helyzetéről, kihívásairól, lehetőségeiről beszélgetést szervezünk április 29-én 17 órától a Reggeliben (Király u. 23–25.). Minden részlet ennél az eseménynél olvasható:

Tovább »

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai viszonylatban középmezőnyben, a 14. helyen áll Magyarország az ipari légszennyezés okozta költségek tekintetében. A visontai MVM Mátra erőmű a legnagyobb kibocsátó, amelynek bezárása évek óta napirenden van, Baranyában pedig a Pannon Hőerőmű okozza a legnagyobb szén-dioxid-terhelést. Pécsen viszont ennél is sürgetőbb problémát jelent, hogy a város a négy legszennyezettebb

By mecseki müzli
Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

„Ebből a 9,5 milliárd forintból épülhettek volna új utak, járdák, játszóterek vagy parkok, lehettek volna belőle jövőbe mutató fejlesztések” – mondta Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere a keddi közgyűlésen a kormányzati kölcsönről, amit a korábbi fideszes városvezetés alatt kellett igénybe venni még 2017-2018-ban. Néhány perccel később a polgármester élő adásban,

By Ervin Gűth