#138 –  Buszos botrány | Bennfentes beszélgetés | Burkolt borítás

#138 –  Buszos botrány | Bennfentes beszélgetés | Burkolt borítás
Néha te is érzed magad úgy, mint ez a pécsi postaláda?

A Mecseki Müzli minden csütörtök reggelre összegyűjti, amit Pécsről tudnod kell és tudni érdemes a héten. Ezúttal csak az előfizetők kapják a teljes hírlevelet.


#aszerk.

Bizonytalan szavazókat keresünk! Ha:

  1. biztosan voksolsz az önkormányzati választáson,
  2. de még nem tudod, hogy kire,
  3. és egy készülő cikkünket segítenéd azzal, hogy (névvel/név nélkül) válaszolnál néhány kérdésünkre,

akkor mi nagyon hálásak lennénk. Jelentkezés: erre az e-mailre válaszolva.

Üdv,
Ervin

Ui.: Nem egyszerű ilyen személyeket találni, de már csak három interjúalany kellene!


#2024

Bár rekordra nem lehet számítani, de az már biztos, jóval több jelölt indul az egyéni választókerületekben, mint 2019-ben. Öt éve kerületenként általában három jelölt szerepelt a szavazólapokon: az ellenzéki összefogás, a kormánypárti szövetség és az LMP képviseletében. A Mi Hazánknak kevés helyen sikerült indulni, a Kutyák meg se próbáltak és csak elvétve volt egy-egy független jelölt. Viszont a legutóbbi becslésünket (#137) a beérkező ajánlóívek igazolják. A jelenlegi állás szerint választókerületenként legalább négy, de inkább hat-hét induló lesz. Települési kompenzációs listát egyelőre csak a kormánypártok és a városvezetés jelöltjei adhattak le.

A 2014-es számok biztosan nem dőlnek meg: tíz évvel ezelőtt – ellenzéki összefogás hiányában – általában 7-7 jelölt indult az akkor még 19 pécsi választókerületben. De voltak olyan szerencsés pécsiek is, akik bizony tíz jelölt közül választhattak. A megosztottság sima kétharmados közgyűlési többséget hozott a Fidesznek, miközben több indulójuk csupán 30% körüli eredményt ért el. Sőt, Páva Zsolt is csak a voksok 39%-át szerezte meg (2010-ben ez 69% volt), ami szavazatszámban 16 ezret, vagyis a pécsi Fidesz legrosszabb teljesítményét jelentette. Ennél még – az azóta teljesen eltüntetett – Vári Attila is sokkal jobban teljesített öt évvel ezelőtt.

A helyzet azonban mégsem hasonlítható a 2019-es és a 2014-es választáshoz sem, hiszen a Fidesz tömbjével szemben most is egy egységes, de mégiscsak összetartó ellenzéki tömböt (DK-MSZP-Jobbik-Momentum) látni. Annak ellenére, hogy az ellenzéknek is van ellenzéke, akik még egymással is civakodnak egy kicsit.

Legalábbis ezt mutatja a Tiszta Kezek Egyesület polgármesterjelölte (Bognár Szilvia) és majdnem szövetségesei közötti nézeteltérés Facebookon. Lényegében Keresztes László Lóránt (LMP?) és Konkoly-Thege Júlia (MKKP/MPE) is csúsztatással és valótlanságok terjesztésével vádolja Bognárt azzal kapcsolatban, hogy miért nem tudtak közösen indulni. A bejegyzés kommentelői között felbukkant Körömi Attila (ex-Fidesz, ex-Jobbik, ex-Momentum) is, aki nem akar már politikus lenni, de a Tiszta Kezeknek azért felajánlja szolgálatait.

Erre nem is kellett sokat várni, Körömi szombat délutáni akciójáról már a Dunántúli Napló ezzel a hangzatos címmel számol be: „Péterffyék ellen súlyos kifogást tettek a választás miatt” (sic!). Az utolsó pillanatban, elektronikus úton benyújtott „kifogás”, amit Körömi a polgármester és csapata ellen tett, egyébként annyira súlyos és megalapozott fellebbezés volt, hogy azt pár nappal később, érdemi vizsgálat nélkül utasította el a Területi Választási Bizottság. (Figyelmeztetés: A linkelt dokumentumot tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlom.)

😂
Szórakoztató minikampányt folytat Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő. Influenszereket megszégyenítő rövid videókban veszi végig Péterffy Attila 2019-es ígéreteit. A „tavaszi hadjáratból” nem sok minden teljesült, de Barkóczi könnyed filmecskéit fogyasztva érdemes egy kicsit utánanézni a miérteknek is. 
Ebben a videóban például arról beszél a fideszes képviselő, hogy bár Péterffy Attila megígérte, mégsem csökkent a buszjegyek ára. Sőt, még emelkedett is! Gyorsan hozzáteszem, ez az ígéret tényleg felelőtlenség volt, hiszen a 14 éven aluliak ingyenes tömegközlekedésável is lehetett volna kampányolni, ahogy most Csizmadia Péter.
Na, de nézzük a tényeket. Az elővételes buszjegy 2019-ben 350 Ft volt, sofőrnél vásárolva 500 Ft. 2022-ben valóban volt áremelés, azóta már 400 Ft az elővételi ár, de a sofőröknél most is 500 Ft-ot kell kicsengetni. Viszont, nézzük meg az erre az időszakra eső pénzromlást is! Az elmúlt öt évben tapasztalt 57,2%-os kumulatív inflációval számolva, most 550 Ft-ba kellene kerülnie egy jegynek. Tehát, a kanyarban előzgetéseknek köszönhetően, Pécsen úgy nőtt a jegy ára, hogy valójában csökkent. 
🎸
Eddig politikailag lehetett csak nehezen besorolni a függetlenként induló, de magát jobboldalinak valló Szentgyörgyváry Pétert, de most már műfajilag sem egyszerű a dolog. A friss kampánydal minimum eklektikus, inkább iskolateremtő. Szia, Uram! Nemzeti glamrock érdekel? | SzentgyörgyváryFB

#nagykötőjel

– RETÚR: A Páva-korszak egyik legnagyobb botránya, vagyis a Volvo-ügy újabb fordulatot vett. A Pécsi Ítélőtábla olyan komoly problémákat, hiányosságokat tárt fel az első fokon két vádlottal szemben felmentő ítéletet hirdető Kaposvári Törvényszék tevékenységében, hogy az ügyet rendkívüli módon nem is ugyanoda, hanem a Szekszárdi Törvényszékre továbbítják. A fellebbviteli ügyész elfogadta a döntést, a vádlottak fellebbeznek, így egy kör még biztosan lesz a Kúrián is. 

A keddi határozat több mint egy órás indoklásából a kétes buszflotta-beszerzésről korábban nem ismert részletek is kiderültek. Tényleg csak egy példa: a másodrendű vádlott az ügyletből származó, rendkívül magas jutalékát Szerbiában vette fel, majd a készpénzt egy holland banki alkalmazott segítségével tette be egy bankautomatába. A folyamat két órán át tartott, és közben az automata meg is telt. A cselekmény önmagában felvetette a pénzmosás gyanúját, ezért kezdtek a holland hatóságok nyomozni, és még több furcsaságot találtak. Ennek a „hibusnak” köszönhetően lett valójában Magyarországon is ügy az ügy. 

Cs.A. másodrendű vádlott pakolta műanyagzsákból automatába a pénzt – Fotó: Gűth Ervin

A táblabíróság legfontosabb megállapítása az volt, hogy a politikai döntéshozók (Páva Zsolt polgármester, Girán János alpolgármester) és tanácsadóik, vagyis az egykori fideszes városvezetés felelősségét is vizsgálni kellett volna.

  • Cikkünk, amiben a teljes ügyet megpróbáljuk összegezni, itt olvasható.
  • A botránnyal érdemben először foglalkozó Ungár Tamás cikke itt olvasható.
  • A témát régóta követő Szabad Pécs beszámolója itt olvasható.
  • A Pécsi Ítélőtábla részletes közleménye itt olvasható.

– LECSENG: Továbbra is bizonytalanság övezi a Pécs melletti 400 hektáros beruházási célterületet. Bár a Szabad Európa múlt pénteken arról írt, hogy a kínai elnök háromnapos magyarországi látogatása során jelenti majd be a Great Wall Motors új gyárát, és Pécsre is ellátogat, ezt hivatalosan egyelőre senkinek sem sikerült megerősíteni. Sőt, a Beruházási Ügynökség (HIPA) vezetője Facebook-bejegyzésben azt írja, hogy „semmilyen pozitív befektetői döntés nem született a Pécs melletti területek kapcsán”. 

Mindezek mentén a baranyai közgyűlés elnöke, a fideszes Őri László „baloldali álhírekről” írt. Ez annak tükrében minimum érdekes, hogy a Great Wall Motors érkezését éppen a kormányközeli média kezdte el szétkürtölni, majd néhány órával később, pártutasításra (#135) villámgyorsan törölték is a cikkeiket.

– FESZTVAN: Szinte az utolsó pillanatban kellett átrendezni a jövő heti Pécsi Egyetemi Napok helyszíneit, ugyanis az Expo Center egyik részével gondok vannak. A módosítás előtti állapot ebben a programfüzetben, míg az új elrendezés ebben a posztban látható. A meghirdetett koncertek időpontja változatlan marad. Az Expo Centert üzemeltető Pécsi Vagyonhasznosító azt közölte az önkormányzati PécsMával, hogy 2020 óta folyamatosan nyomon követik a rájuk bízott vagyonelemek állapotát. Az idei állapotfelmérés során derült ki, hogy az Angster termet le kell zárni. A Pollack Expót április közepén még minden gond nélkül tartották meg a feszített sátras épületben.

💡
A problémákról már valóban régóta tudott a cég: 2022-ben is 90 millió forintot terveztek (#38) az Expo Center tetőszerkezetére költeni. Egy átfogó terv is létezik az építése óta botrányokkal övezett és sokáig rengeteg (évi 100 millió Ft) veszteséget termelő épületre: potom 6-7 milliárd forint kellene rá.

Tovább »

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai szinten is lehangolóak Pécs légszennyezettségi mutatói – és erről nem az ipar tehet

Európai viszonylatban középmezőnyben, a 14. helyen áll Magyarország az ipari légszennyezés okozta költségek tekintetében. A visontai MVM Mátra erőmű a legnagyobb kibocsátó, amelynek bezárása évek óta napirenden van, Baranyában pedig a Pannon Hőerőmű okozza a legnagyobb szén-dioxid-terhelést. Pécsen viszont ennél is sürgetőbb problémát jelent, hogy a város a négy legszennyezettebb

By mecseki müzli
Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

Élő adásban utalta át a város utolsó törlesztőrészletét a pécsi polgármester

„Ebből a 9,5 milliárd forintból épülhettek volna új utak, járdák, játszóterek vagy parkok, lehettek volna belőle jövőbe mutató fejlesztések” – mondta Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere a keddi közgyűlésen a kormányzati kölcsönről, amit a korábbi fideszes városvezetés alatt kellett igénybe venni még 2017-2018-ban. Néhány perccel később a polgármester élő adásban,

By Ervin Gűth